2006. aasta teine osa "Surnud mehe aardekirst" valmis 225 miljoni dollari eest ning teenis tagasi üle miljardi. 2007. aasta kolmas osa "Maailma lõpus" valmis 300 miljoniga ning kinokassa ulatus peaaegu miljardini. Kokku on kõik 5 osa ületanud 4 miljardi dollari piiri, jõudes sellega kõigi aegade enimteeninud seeriate hulgas 9. kohale. See oli ka esimene seeria, kus rohkem kui üks film teenis kinodes tagasi üle miljardi.

Piraadifilmid olid enne Jack Sparrow saabumist madalseisus, sest 2003. aastal, kui esimene osa linastus, mäletasid kõik veel 1995. aasta suure-eelarvelise "Kõrilõikajate saare" ("Cutthroat Island") hämmastavat läbikukkumist. Ka "Musta pärli needus" oli esialgu väga suur risk, sest põhines Disneylandi atraktsioonil ning Johnny Depp, kes oli toona tuntud väiksemate ja kvaliteetsete filmide poolest, polnud veel maailma tuntuim näitleja, aga ometi tasus kõik end ära.

Pärast esimese osa suurt edu said filmitegijad endale kõike lubada, mistõttu kirjutati järgede jaoks valmis üks suur omavahel seotud lugu, mis löödi kaheks ("Surnud mehe aardekirst", "Maailma lõpus") ning režissöör Gore Cerbinski lasi fantaasial lennata.

Suurenev eelarve lubas ka näitlejate jaoks palju rohkemat: näiteks kinnitas esimeses kolmes osas Elizabethi armunud kommodoor James Norringtoni kehastanud Jack Davenport The Hollywood Reporterile antud usutluses, et ta suhtles teise ja kolmanda osa ajal võtetel töötanud kokaga, kelle väitel oli toiduvalik peaaegu piiramatu ning tema sõnul eraldati kahe filmi jooksul snäkkide jaoks lausa 2 miljonit dollarit.

Arvestades, et selliste filmide võtetel töötab sadu inimesi, siis polegi see uudis nii üllatav, aga ikkagi paneb mõtlema - 2 miljonit dollarit snäkkide jaoks. Pole siis ime, et Johnny Depp siiani endale väga suurustavat elustiili lubada saab.

Piraadisaaga viies osa "Salazari kättemaks" linastus alles 26. mail, kuid on juba tagasi teeninud üle 326 miljoni dollari. Filmi eelarve oli 230 miljonit.