"Meie slogan oli "Kanna ehet! Ära lase ehtel ennast kanda!" Ma armastan igapäevaselt kaelas pisikest juveeli ja just ühest väikesest kaelakeest sai alguse pikk teekond, mis pälvis lõpuks koostöös Pi-Ret Jewelryga Stellariumi kaelaehete kollektsiooni," räägib Stella.

Iga ehe sai oma loo

Populaarne blogija meenutab, et koos Pi-Ret Jewelry omaniku Piret Hirvega loodud kollektsioon pildistati üles ja iga kaelakee sai oma nime ning loo. Näiteks kaelakee "All About Audrey" oli pühendatud Audrey Hepburnile ja "Jackie wears Jeans" loodi mõeldes legendaarsele esileedile Jacqueline Kennedyle, kes vabal ajal eelistas enamasti teksaseid kanda. "Little Black Necklace" sai inspiratsioni väikesest mustast kleidist.

"Kollektsioon sai väga sooja vastuvõtu osaliseks," mainib Stella.

Suur oli aga tema üllatus, kui vaid paar nädalat hiljem ilmusid ühe käsitöö ehetega tegeleva proua Facebooki samasugused kaelaehted. Tõsi, piltidega polnud vaeva nähtud, need oli pildistatud üles akna peal, taustaks Lasnamäe majad.

Müüdi Stellariumi ehete pähe

"Ma täiesti mõistan, et pole võimalik luua midagi, mida maailmas juba tehtud pole, kuid samasuguste ehete turule ilmumise ajastus oli hämmastav. Ma eelistan inimestest hästi mõelda ja arvasin, et tegemist on juhusega. Paraku sain teada, et laatadel käies reklaamis see proua neid kui Stellariumi ehteid - üks vale ajas teist taga. Siinkohal tekib tõesti küsimus: kas meil on ideid nii vähe, et peame kohe kellegi teise lendu lastud mõttest üritama kasu lõigata? Samas võib seda ka tõlgendada kui komplimenti," naerab Stella.

Kogu loo juures on siiski üks suur aga. "Meie tegime koostöös Pi-Ret Jewelryga pikalt proovikandmisi ja testisime, et ehted oleksid kindlasti vastupidavad. Kui keegi teine müüb sarnaseid ehteid Stellariumi nimega, siis on raske garanteerida, et kvaliteet on sama. Inspiratsiooni on tõesti kõikjal ja mina ei mõista neid, kes on valmis valetama, et tegemist on konkreetse blogija kollektsiooniga. Minu jaoks on põhimõttküsimus selles, et meie ehteid esitleti Stellariumi nime all," nendib Stella teema lõpetuseks.

Stellariumi kaelaehteid näed Pi-Ret Jewelry lehelt.