- Ta sündis 2. novembril 1987.

- Novosjolova osales "Selgeltnägijate tuleproovis" aastatel 2008 ja 2009, mil käimas oli saatesarja vastavalt 6. ja 7. hooaeg. Tal õnnestus teisel osalemiskatsel pääseda finaali ning lõpparvestuses tuli toona vaid 21-aastane naine teisele kohale.

- Novosjolova nimi figureeris mõned aastad hiljem sagedasti krimiuudistes, sest naine sattus koos oma poiss-sõbraga inimröövi ohvriks ning nende eest nõuti lunarahaks 7,5 miljonit rubla. Röövlid said oma raha ja sensitiiv oma peigmehega päästeti vabadusse. Pättidel polnud aga pikka pidu ning politsei sai nad üsna pea kätte. "See on kirjeldamatu, kui õudne see kõik oli! Ma ei julge siiani üksi välja minna," pihtis Novosjolova toona meedias.

- Paraku ei halastatud Novosjolovale rahva poolt ning kostma hakkasid kuuldused, et inimröövi taga oli ta ise ning naise eraelus hakkas surkima ka press. See kõik mõjus naisele sedavõrd halvasti, et tema ema rääkis ühes intervjuus, kuidas tütar oli kord püüdnud lausa 15 korruse aknast alla hüpata.

- Üheks skandaalseimaks kõlakaks oli, et Novosjolova oli varasemalt mees ehk sündis poisina, kelle nimi oli Andrei, ning vahetas sugu. Väidetavalt oli tema poiss-sõber Oleg aga peatselt samuti soovahetusopile suundumas. Nii naine ise kui ka tema ema aga kinnitavad, et mingit soovahetust pole kunagi toimunud ja kogu jutt oli väljamõeldis. Naise sõnu kinnitab ka asjaolu, et soovahetuse ja väidetava poisina veedetud lapsepõlve kohta ei ole siiani ilmnenud mitte ühtegi tõestust.

Novosjolova selgitab, et pole sugu vahetanud:

- Lapsepõlv oli tema puhul aga sellele vaatamata eriline: tüdruk läks kooli 8-aastaselt ning juba 12-aastaselt jättis kooli pooleli. "Ma ei suutnud aktsepteerida, et pean õpetajatega nõus olema," selgitas ta ise. Tüdruk hakkas hoopiski kodus oma juba ilmnenud sensitiivivõimeid arendama.

- Novosjolova oli püsiosaline Venemaa selgeltnägijasaate jätkusaates "Juurdlust viivad läbi sensitiivid", mille võtetel tekkis tal kisma Eesti tuntuima nõia Marilyn Kerroga. Käisid ka kuuldused, et Novosjoloval on intiimsed suhted Kerro kokku-lahku-peigmehe, maag Aleksandr Šepsiga.

Kokkupõrge päädis kord kaamerate ees ühe üpris terava sõnasõjaga:

- Novosjolova on enda kohta rääkinud, et tunneb end väga vanana, kuna mäletab täpselt oma eelmist elu: see olevat olnud 19. sajandil Saksamaal, mil ta elas Eleonora-nimelise naisterahvana, kes sündis orvuna ning kel hakkasid sensitiivsed võimed avalduma 30ndates eluaastates, pärast 12-aastasena kogetud spirituaalset kogemust.

- Inimeste nõustamisega tegeles Novosjolova juba 17-aastasest saati.

#илона#новоселова#ведьма#магия#битвасильнейших

A post shared by Илона Новоселова (@ilonanovoselova) on May 17, 2015 at 3:29am PDT

#новоселова#красивая#я😘😘😘😘

A post shared by Илона Новоселова (@ilonanovoselova) on May 17, 2015 at 3:29am PDT

#вечер#с#друзьями#💋💋💋💋

A post shared by Илона Новоселова (@ilonanovoselova) on May 16, 2015 at 2:18pm PDT

#новоселова#битвасильнейших

A post shared by Илона Новоселова (@ilonanovoselova) on May 14, 2015 at 2:44pm PDT

#новоселова#битвасильнейших

A post shared by Илона Новоселова (@ilonanovoselova) on May 14, 2015 at 2:44pm PDT

Зеркало#магия#красиво#ведьма#новоселова#битвасильнейших

A post shared by Илона Новоселова (@ilonanovoselova) on May 11, 2015 at 5:02am PDT

После#трудного#рабочего#дня#илона#новоселова#битва#экстрасенсовтнтведьмапорча

A post shared by Илона Новоселова (@ilonanovoselova) on May 10, 2015 at 10:50am PDT

Илона#шепс#экстресенсыведутрасследование#сила#в#нас

A post shared by Илона Новоселова (@ilonanovoselova) on May 8, 2015 at 10:49am PDT

#ilona#битваэкстрасенсов#тнт#экстресенсыведутрасследование

A post shared by Илона Новоселова (@ilonanovoselova) on May 8, 2015 at 10:48am PDT