Mitmed väljaanded lükkavad ümber algselt ilmse suitsiidistsenaariumi: nii naise ema, kes oli tütre surma hetkel sealsamas majas, ning ka naaber kinnitavad, et kukkumine leidis aset pärast n-ö perekonnatüli Novosjolova ning tema kallima vahel.

Mitmed meediakanalid vahendavad Novosjolova tuttavate sõnu, nagu oleks elust vaid 29-aastaselt lahkunud naisel viimastel aastatel olnud rasked ajad ning kuigi naine oli tuntud kui hulljulge ning surmapõlgav maag, siis ei uskuvat keegi, et Novosjolova oleks sihilikult endalt elu võtma hakanud. Küll aga olevat tema puhul väga tavaline surmaga "narrida":

Viimasel ajal ka psühhiaatrilisel ravil käinud Novosjolova surma olevatki põhjustanud järjekordne mäng: läinud mehega tülli, otsustas sageli agressiivselt ja impulsiivselt käituv nõid aknale ronida, et kallimat hirmutada. Kuna väidetavalt oli asjasse segatud ka alkohol, siis naine aga libastus, ei suutnud kinni hoida ning pudenes kuuenda korruse aknast alla asfaldile.

Vigastused olid sedavõrd tõsised, et naine suri pea silmapilkselt.

Tänaseks on juba teada ka, et Novosjolova on juba maha maetud: ülikiiresti korraldatud matused ning väga salaja peetud tuhastamine olevat olnud alati naise soov, mille osas oli ta ka oma lähedastele sõnad peale lugenud. Mustade jõududega mestis olnud naine nimelt uskus, et surnuna maa peal vireledes võivad tema vaenlased tema hinge kallale tungida.