“Režissöör John Avildseni lahkumine teeb meid äärmiselt kurvaks. Tema ikooniline “Rocky”, mis võitis aastal 1976 Režissööride Gildi parima filmi auhinna, on meie kultuuris ideaalne näide allajääjaloost — see on läbivaks teemaks tema silmapaistva tööpagasis, kuhu kuuluvad ka “Save The Tiger” ja “The Karate Kid”. Aastakümnete jooksul on tema võime jäädvustada võitu, julgust ja emotsiooni võitnud mitmete generatsioonide südameid,” sõnas Režissööride Gild oma järelhüüdes, vahendab Variety.

21. detsembril 1935 sündinud John Guilbert Avildsen alustas filmimaailmas operaator-režissöörina, filmides üles linateoseid, mille lavastajaks ta ise oli. Avildsen kogus tuntust filmide poolest, mille keskmes olid tihtipeale luuserid või heidikud, kellest ootamatul kombel said võitjad. Tema edukaimaks linateoseks oli 1976. aastal ilmunud “Rocky”, mis tõi Avildsenile lausa kolm Oscarite.

Oscariga on nomineeritud ka 1973. aastal valminud draama “Save the Tiger”, 1983. aasta lühidokumentaal “Traveling Hopefully” ning 1984. aastal ilmunud hittfilm “The Karate Kid”. Lisaks kuuluvad John G. Avildseni tööde nimistusse kuuluvad Joe” (1970), “W.W. and the Dixie Dancekings” (1975), “The Formula” (1980), “For Keeps” (1988) ja “8 Seconds” (1994).

Möödunud aastal ilmub Avildseni elust ja karjäärist pajatav Derek Wayne Johnsoni dokumentaalfilm “John G. Avildsen” King of the Underdogs” (2016). Filmis said sõna Sylvester Stallone, Ralph Macchio, Martin Scorsese, Jerry Weintraub ja Burt Reynolds.