Kaheksas osa on esimene (va. "Tokyo Drift"), kus ei löö kaasa traagiliselt meie hulgast lahkunud Paul Walker. Maailma kinod vallutanud "Kiired ja vihased 8" suurim miinus tuleneb režissööri vahetusest.

Justin Lini juhitud filmid (3,4,5,6) olid head, sest ta oli nende tegelastega aastaid koos kasvanud, kuid seitsmenda osaga suurepäraselt hakkama saanud James Wan vahetati välja ja kaheksanda osa rooli haaras parimale originaalstsenaarimi Oscarile kandideerinud "Straight Out of Comptoni" režissöör F. Gary Gray, kes suudab pakkuda küll seninägematuid märulistseene, kuid kaduma on läinud karakteritele keskenduvad vaiksed hetked, neile hingamisruumi pakkuvad humoorikad olukorrad ja tegelastevahelisi suhteid arendavad draamastseenid.

Kõik toimub korraga väga kiiresti, sündmused on kuhjatud üksteise otsa ning draama on asendatud ootamatult vägivaldsete stseenidega, mis tagavad küll emotsionaalse reaktsiooni, kuid jäävad ühekordseks ja ennastkordavaks. Sarnaselt viimasele neljale osale on ka kaheksanda filmi keskne teema perekond - seekord on Dom (Vin Diesel) see, kes oma perekonnale selja pöörab ja ülejäänud pereliikmed peavad ta heade poolele tagasi tooma. See pööre on väga sobilik arvestades, et Paul Walker enam seeriasse ei naase ja Diesel oli sellest ootamatust löögist pikka aega rivist väljas.

Vin Diesel on tõeline filmistaar ning Dwayne Johnson on suurepärane nö. Briani asemik - ilma nendeta poleks uus osa pooltki nii huvitav, mida ei saa öelda enam sisu kohta, sest kui varem keskenduti üksteise päästmisele, siis nüüd on ette võetud kõige ebahuvitavam lahendus - maailma päästmine. Kahjuks meenutab kaheksas osa natuke mõnda viletsat "Võimatu missiooni" või Bondi suurustavat filmi. Loodan, et järgmine osa ei suundu kosmosesse, vaid tagasi tänavatele, kust seeria alguse sai või suurejooneliste röövide juurde, millega seeria viiendas osas uue hoo sai. .

Vaata ka "Kiirete ja vihaste" seeria paremusjärjestust!