Perekond kinnitas meediale, et surma põhjuseks oli kopsuvähk, vahendab Dagens Nyheter.

Rolf Ake Mikael Nyqvist sündis aastal 1960 ning veetis oma esimesed eluaastad Stockholmi lastekodus, kuni teda kirjanikust uue ema ja juristist uue isa poolt adopteeriti. Kasuvanemad keelasid tal rääkida, et on lastekodust võetud ega rääkinud talle ka palju tema pärisvanemate kohta, kuid oli teada, et ema oli tal rootslanna ning isa itaallane. 30ndates otsis ta vanemad üles ning sai nendega tuttavaks ning kohtus Itaalias ka oma isa perega.

Armastuse näitlemise vastu avastas ta USAs vahetusõpilasena õppides, kui 17-aastane. Seal avanes tal ka võimalus esimene roll teha. Tagasi Rootsi naastes hülgas ta unistused saada õpetajaks või juristiks. Teda hakkas huvitama kunst, samuti hakkas ta tegelema balletiga. Peagi läks ta näitekooli. Kuulsus näitlejana ei saabunud aga kiiresti, vaid ajapikku.

Läbimurre saabus 39-aastaselt ning järgnesid rollid nii teles kui ka filmides. 2009. aastal saabus maailmakuulus roll rootslaste "Lohetätoveeringuga tüdrukus", kus Nyqvist mängis detektiiv Mikael Blomkvisti ning tuntus kasvas iga järjega. Lisaks on ta mänginud ka Hollywoodi filmides, sh "Mission: Impossible — Ghost Protocol". 2014. aastal mängis ta Keanu Reevesiga "John Wickis", kus kehastas Viggo Tarasovit, endist vene maffiameest.

Ta kirjutas oma eluajal ka mitu raamatut, muuhulgas autobiograafia aastal 2010 – sellest, kuidas ta otsis ja leidis oma pärisvanemad.

Mehest jäid maha abikaasa Catharina ning kaks 20ndates eluaastates last: tütar Ellen ja poeg Arthur.