Cameron ei plaani "Avatari" järgesid filmida järjest, vaid selle asemel võetakse kõik neli filmi üles samaaegselt. "Avatar 2" saabub kinodesse 2020. aastal ning järjed aastatel 2021, 2024 ja 2025 ning need kõik linastuvad 3D-s, mis ei vaja enam prillide kandmist. Esimese osa linastumisest on praeguseks möödas 8 aastat ning film on vaikselt unustusse vajumas, mistõttu vajabki Cameron järgede reklaamimiseks erakordset turundusnippi ning 3D prillide eemaldamine on selleks täiesti ideaalne.

Hiljuti kirjutas Inquisitr, et James Cameroni produktsioonifirma Lightstorm Entertainment pikendab partnerlust firmaga Christie Digital, et teha valmis järgmised neli "Avatari" filmi. Koostöö üheks eesmärgiks on rakendada 3D tehnoloogiat, mis eemaldaks võrrandist prillid.

Selleks kasutatakse firma uut RGB laserprojektorit, mida kirjeldatakse kui puhast laserit, sest see vastab 60 000 luumenile, mis tähendab, et suudab esitada väga eredaid kaadreid väga kõrge kaadrisagedusega. Tulemuseks peaks olema senisest selgem pilt ja mis kõige tähtsam - 3D film ilma 3D prillideta, mis tähendab tõenäoliselt vajadust ka hoopis teistsuguse kinoekraani järele ning mitme laserprojektori üheaegset kasutamist.

"Avatari" filmide režissöör James Cameron

Kuidas täpselt see kõik töötama peaks, veel ei avaldatud, aga kui "Avatari" järjed suudavad uue tehnoloogia tõhusust tõestada, siis võibki tulevik olla prillideta.

James Cameroni "Avatar" oli 2009. aasta üks edukamaid filme ning selle tehnoloogia muutis 3D filmid tänapäevaseks normid. Tänu teenitud 2,8 miljardi dollarile oli "Avatari" näol tegemist kõige enimteeninud film läbi aegade, ent "Star Wars: Jõud tärkab" lükkas selle troonilt. 2010. aasta Oscarite jagamisel kandideeris film üheksale kuldmehikesele, millest kolm ära napsati.

"Avatari" staarid Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang ja Sigourney Weaver naasevad ka järge. Cameron ja Jon Landau produtseerivad järjed Lightstorm Entertainment stuudio alt. Stsenaariumid kirjutavad Cameron, Rick Jaffa, Amanda Silver, Josh Friedman ja Shane Salerno ning järgede võtted algavad käesoleva aasta septembris.

Allikas: Inquisitr