Muusik astus üles teisipäeval Lissabonis Meo Arenal toimunud Portugali laastavate metsapõlengute ohvritele pühendatud heategevuskontserdil, mida kandsid otse üle kohalikud suuremad telekanalid ning enam kui 100 raadiokanalit, vahendab Portugali päevaleht Diário de Notícias.

Salvador Sobral esitas kontserdil mõistagi oma võidulugu "Amar Pelos Dois", mida tänaseks kõik portugallased peast kaasa laulda mõistavad, ning oli jõudnud loo poole peale, et esitada vahele väike improvisatsiooniline lõik. Publik oli mehe etteastest sedavõrd vaimustatud, et suisa möirgas ning seepeale tuli lauljal riivatu mõte, mis tal ka kohe üle huulte lipsas: "Paistab, et ma võin ükskõik mida teha siin ja te ikka plaksutate. Ma vist võiks ühe puraka peeru siit lavalt lendu lasta ja te oleks ikka sillas!"

Kohkunud rahvast hakkas osa seepeale veel hullemini plaksutama, ent paljude jaoks ületas nali hea maitse piiri – tegu on siiski tragöödia ohvrite mälestuskontserdiga. Nii kostub videostki, millel hetk tabatud, rahva pahameelt.

Õnneks polnud artist oma teo üle siiski uhke ning postitas Facebooki avaliku vabanduse. "Tavaliselt mõtlen ikka kaks korda, enne kui midagi ütlen. Kukkus halvasti välja, ma ei tahtnud kedagi solvata," sõnas ta postituses.