Sea endale õiglasi ja saavutatavaid eesmärke, mis pakuvad realiseerimisel rahulolutunnet ja annavad positiivseid emotsioone ning tahtmist edasi tegutseda. Katsu leida sellised soovid, mis pole liigselt lihtsad ega keerulised – nii õnnestub enda saavutatu üle ka tegelikult rõõmu tunda.

Usu õnnestumisse ja ära jää siinjuures lootma üksnes saatuse heasoovlikkusse. Ka ebaõnne korral ei tasu veel loobuda ja käega lüüa. Kogu positiivseid kogemusi, mis seotud sinu, su tegemiste ja sõpradega. Nii näed, et alati on olemas väljapääs ja soovitud tulemus, kui selle nimel veidi vaeva näha.

Vabane eelarvamustest ning võta inimesi ja sündmusi nii nagu nad on. Tõenäoliselt avastad, et mitmed asjad on tegelikult hoopis ilusamad, kui jätad neile mineviku plekid ja kuskil kuuldud arusaamad külge kleepimata.

Jaga positiivset tagasisidet, mis ei pea sugugi tähendama teistele mesijutuga külje alla pugemist. Siiras heakskiit ja kompliment aitavad teisi edasi ning tuletavad sind neile meelde, kui sina abi ja toetust vajad. Sõpradele tasub alati toeks olla ning teha seda, mida tahad, et ka sulle tehtaks.

Otsi võimalusi ja lahendusi, mitte süüdlasi ning vabandusi. Uued võimalused viivad sind soovitule lähemale ja pakuvad tihtilugu ka sobiva lahenduse muredele ja probleemidele.

Hinda ennast. Asjaolu, et endast lugu pead, kiirgab positiivsust ka teistele inimestele ning peegeldub sinule tagasi. Madal enesehinnang ning uskmatus oma võimetesse võib aga tõepoolest su tegemistele segava bloki ette lükata. Õige mõtlemine teeb imet!