Keefe sattus politsei huviorbiiti pärast seda, kui ilmnes, et ta töötab pearahakütina ilma selleks ametiks vajalikku litesntsi omamata. Pearahakütid otsivad ja vahistavad tagaotsitavaid rahalise tasu eest, vahendab Fox.

Kohtudokumentidest ilmneb, et Keefe teeskles 2015. aasta märtsis pearahakütti ning pidas kinni ühe naise. Mees ütles kinnipeetud ohvrile, et vanglast pääsemiseks peab ta mehele tegema oraalseksi. Ohvri advokaadi sõnul oli naine tõsiselt hirmunud. Naine oli tagaotsitav, kuna jättis ilmumata kohtuistungile. "Lihtsalt selle pärast, et ta tegi halva valiku, ei anna sellele mehele õigust kasutada inimest seksuaalselt ära," ütles advokaat.

Keefe ohvri advokaat oli kindel, et mees võis sarnast skeemi naiste seksuaalseks ahistamiseks ka varem kasutada. "Kui on veel ohvreid, siis ma väga loodan, et nad on piisavalt vaprad ja räägivad enda lood ära," sõnas advokaat.

Keefe on uurimise all olnud varemgi, tema vastu on politseisse esitatud mitmeid kaebusi. Näiteks oli mees keeldunud võõralt territooriumilt lahkumast. Kui maaomanik seda Keefel teha palus, ähvardas endine õpetaja teda elektrišokirelvaga.

USA politseitoimikutest ei selgu, mis karistuse sugu vahetanud endine õpetaja enda tegude eest sai.

John Patrick Keefe, praeguse nimega Tinsley Ariana Taylor Keefe pidas aastaid tagasi Kuressaare Gümnaasiumis inglise keele õpetaja ametit. Praeguseks elab mees USA-s naisena. Keefe on tuntud USA-s ka kui aktiivne geiõiguste eest võitleja.