Kell 19 toimuval kontserdil saab kuulda 16. ja 17. sajandi Itaalia armastuslaule, mida esitavad Eesti üks tuntuim kontratenor Ivo Posti ja barokkansambel Floridante.

"Selle ajastu Itaalia armastuslüürika on täiesti pöörane – et saada neiu tähelepanu, pidi armuvaludes noormees hullumeelsuseni vaeva nägema ja isegi siis oli autasuks kõigest õrn suudluseke", iseloomustab ajastu luule- ja suhtluskombeid Ivo Posti.

Hilisõhtusel, kella kümnesel kontserdil kõlab esmakordselt Jaapani tuumarünnaku 70. mälestusaastapäevaks loodud heliteos "Hiroshima – Nagasaki". Kuus Eesti heliloojat – Helena Tulve, Toivo Tulev, Liisa Hirsch, Eugene Birman, Tatjana Kozlova-Johannes ja Malle Maltis kirjutasid muusika inspireerituna poetess Doris Kareva haikudest.

Vaatamata pealkirjale rõhutab aga Doris Kareva, et kindlasti pole tegu reekviemiga, vaid pigem hümniga elule. Ettekanne saab olema vägev, löökpille tuuakse Jaani kirikusse rekkatäis. Orkestri helindeid aitavad ilmestada eelnevalt salvestatud haikud, hääleefektid ning kiriku seinale projitseeritav video.