Innovatsioonialal leiavad tegevust nii suured kui ka väikesed tehnikahuvilised, keda paelub uuenduslik mõtteviis. "Innovatsioonialal soovime näidata, kuidas on merendus ajas muutunud ning kuidas aitab kiiresti arenev tehnoloogia meremehi," räägib Tallinna merepäevad 2017 projektijuht Tõnno Piigli. Näiteks saab merepeo raames Vanasadamas tutvuda U-CAT allveeroboti tegemistega. Allveerobot ujub Admiraliteedi basseinis ringi ning uurib purjelaevade veealust osa. Kõik vee all toimuv on videopildis ka suurel ekraanil kõigile huvilistele näha.

"Lisaks merele on innovatsioonialal esindatud aga ka maa ja taevas," sõnab Piigli. Nii saab Vanasadamas tutvuda satelliidi maketi ja tudengivormeliga, huvilistel on võimalik aimu saada ka virtuaalsest reaalsusest ning osaleda robootika töötubades. Näiteks tutvutakse töötubades Lego Mindstorms EV3 erinevate osadega, ehitatakse valmis oma robot ning programmeeritakse see lahendama erinevaid ülesandeid. "Innovatsioonialal saab näha ja katsetada leiutisi, millele igapäevaselt ligi ei pääse, seega tuleks kõigil tehnikahuvilistel võimalusest kinni haarata," kutsub Piigli kõiki innovatsioonialale uudistama.

Tallinna merepäevad toimuvad tänavu 15.–18. juulini. Sellel aastal peetakse merepidu koguni neljal päeval, sest pealinna on külastamas maailma suurim õppepurjeregatt The Tall Ships Races. Kokku leiab Tallinna merepäevade sündmusi nelja päeva jooksul viiest sadamast: Vanasadam ja Lennusadam ning partnersadamatena Haven Kakumäe, Noblessneri sadam ning Pirita jahisadam. Meeleolukaid sündmusi jagub aga ka Kalasadamasse.