Täna õhtul kella kaheksa paiku kohaliku aja järgi publik alles koguneb. Kirju seltskond on kohale tulnud maailma erinevatest paikadest. Sellest annavad tunnistust kaasa võetud riigilipud, need tunduvad olema siinse festivali üks populaarsemaid aksessuaare.

Kuna Splitis on hetkel väga palav – päeval näitas termomeeter varjus +32 kraadi, siis hakkab elu käima alles õhtu saabudes. Seda teavad ka festivali korraldajad ning Ultra Europe on selle poolest eriline festival, et siin esinevad artistid meie mõistes väga hilja.

Pealava viimased artistid alustavad öösel kell pool neli ja pidu käib kuni viieni hommikul. Aga sellega asi veel ei lõppe, sest võimalus on minna ka ametlikele järelpidudele. Need algavad kell pool viis hommikul.

Kuna turvalisus on suurürituste puhul väga oluline, siis pakutakse võimalust külastajatel osta endale läbipaistev seljakott. See kiirendab turvakontrolli läbimist.

Tegemist on 1999. aastal Miamis alguse saanud elektroonilise muusika festivali Euroopa versiooniga. Ultra Music Festival on maailma üks tuntumaid omalaadsete hulgas ja seda korraldatakse hetkel üle planeedi 22-s erinevas riigis.

Tänavusel festivalil on kohal absoluutne maailma tippude paremik – kolme festivalipäeva jooksul astuvad lavale ka eestlastele tuttavad Afrojack, Armin van Buuren, Axwell /\ Ingrosso, David Guetta, Hardwell, Martin Garrix, DJ Snake, Steve Aoki ja Tiësto.

Festival toimub Horvaatia suuruselt teises linnas Splitis reedest pühapäevani. Festivali ala mahutatakse ära Poljud staadionile ning selle ümbrusesse. Artistid astuvad üles neljal erineval laval.