Need lühifilmid on sisukamad kui mehe viimase filmid "Elüüsium" ("Elysium") ja "Chappie" ehk põhimõtteliselt kui mõnda suuremat stuudiot pole kuklasse hingamas, siis oskab ta lugusid vesta küll ja seda eriti lühikeses formaadis.

Lühifilmid "Rakka", "Firebase", "Zygote" ja isegi "God: Serengeti" näitavad, et ta on endiselt suurepärane visuaalne režissöör, kes tahab oma lugudega midagi öelda. Seda saime esimest korda tema puhul tunda 2009. aastal, kui linastus debüütfilm ja toona aasta suurim hitt "9. rajoon" ("District 9"), mis justkui nägi ette tulevikku ning vaatles rändekriisi, terrorismi ja praegu meid igapäevaselt põletavaid probleeme läbi ulmelise vaatevinkli.

"Rakka"

Blomkampi järgmised üllitised "Elüüsium" ja "Chappie" valmisid küll suurema eelarvega ja veel suuremate staaridega, kuid kui visuaalne ilme jäi režissööril endiselt innovaatiliseks, siis stsenaariumid muutusid järgemööda aina lihtsamaks, kergemaks ja vähem kriitilisemaks.

See kõik muutub Oats Studios abiga: nimelt on stuudio plaan esitada Volume 1 nime all hooaja jagu lühifilme ning vaadata, milline neist rahvale kõige rohkem meeldib ning teha selle põhjal täispikk film. Steami vahendusel on kõik lühifilmid tasuta, aga neid saab ka vabatahtlikult osta, et toetada Volume 2 loomist.

Blomkamp teeb endiselt filme, aga selle asemel, et kirjutada veel üks mõnele suurele stuudiole meelepärane visuaalselt ilus lahja sisuga ulmefilm, otsustas ta koondada enda ümber asjaarmastajad ning pöörduda otse publiku poole.

Kõik lühifilmid on nähtavad Steami ja Youtube'i vahendusel.

"Rakka" näitab väärastunud tulevikunägemust.

"Firebase" suundub Vietnami sõtta.

"Zygote" võtab eeskuju John Carpenteri "Võõrkehast" ("The Thing").

"God: Serengeti" põhjal oleme kõik nupud jumala mängulaual.