REIVIROTT:

Pilet
Kõige harilikuma 3-päeva passi, mis tagab ilma ühegi lisahüveta lihtsalt sissepääsu festivalialale, saab kätte 135 euroga. Pilet vahetatakse käepaela vastu, mis võimaldavad sul piirmatut festivali alale sisenemist.

Transport
Kui hääletamine välja jätta, saab kõige odavamalt Pärnusse bussiga. Neljapäeval väljub Tallinnast kell 10:30 buss, mis jõuab Pärnusse kell 12:30 ja maksab 6 eurot ja 50 senti. Pühapäevase pohmelli peab küll maanteel loksudess välja magama, ent see-eest jõuab väsinud reivija pealinna juba enne kümmet ja vaid 4 euro eest.

Ööbimine
Kellel rahab napib, aga telklamelu mekib, saab endale tekla pileti soetada 19 euroga. Kui endal ööbimisvarustust kaasas pole, saab selle piletiga häda korral ka mõne reivisõbra või värske tuttava kaissu magama pugeda.

Kokku: Kõige minimaalsemad kulud jäävad 165 euro kanti.

RAHABOSS:

Pilet
Luksusliku 3-päeva Super-VIP passi hind on 699 eurot, kuid sellega käivad kaasas mõnusad hüved: Super-VIP passi omanike jaoks on loodud Ranna puiesteele eraldi sissepääs ning baaride ja tualettidega varustatud VIP ala pealava vahetus läheduses. Lisaks saavad Super-VIPid festivali suveniiripoes mõningalt nännilt soodustust, A+ Autorent kinkekaardi, tasuta pidutsema kolmapäeval Club Sunsetis toimuvale festivali eelpeole ning Weekendi ajaks tasuta INZMO mobiilikindlustuse, mis katab telefoni vargust või kahjustust.

Transport
Igal rahabossil on kindlasti olemas oma auto. Pärnu asub Tallinnast 127km kaugusel — kui sõidad näiteks diiselkütusega, mille liitrihind on ca 1,02€, kulub sul festivalile sõitmiseks 5,35l / 100km kohta ehk 5.50. Arvestada sinna otsa ka sõit tagasi koju, saab transpordile kuluvaks summaks 11 eurot.

Ööbimine
Festivaliplatsi vahetus läheduses asuva VIP-majakese saab endale broneerida 309 euro eest. Elektri ja madratsitega varustatud väiksesse festivalipessa mahub ära neli inimest, kuid selles ööbimiseks on lisaks vaja endale soetada ka 19 euro eest telkla pilet. Kui telklamelu pole aga sinu teema ja raha jagub, siis hotellidest, hostelitest ja külalistemajadest pakub hetkel soodsaimat voodikohta Budget hostel, kus saab üheks ööks rentida voodi jagatud magamistoas 80 euro eest. Enamik hotellitube on linnas praeguseks juba välja müüdud, aga Tervise Paradiisis saab 347 eurot eest uhke toa, mis sisaldab lisaks eksklusiivsele merevaatega rõdule ka hommikusööki.

Kokku: Laristajad peaksid arvestama vähemalt 1019 euroga.

LISAKS:

Inimesi on erinevaid — mõni sööb vähem ja joob rohkem, teine sööb rohkem ja joob vähem, mõni paneb aga igas mõttes hullu — seetõttu on raske järgnevates aspektides summasid kokku lüüa, aga üldpildi loomiseks toome mõned näited, kuidas soodsamalt toime tulla:

Söök ja jook

Häda korral saab poest osta võileivamaterjali ja kodust võetud veekeetjaga kohvi, tee või pakisupi jaoks vett keeta, kuid odavamates kohvikutes keha kinnitamisel tuleb arvestada järgmiste hindadega: hamburgeri saab kätte 4 euro eest, praed jäävad 7-10 euro vahemikku ja Caesari salati eest tuleb välja käia 7-10 eurot. Legendaarne Stefani Pizza pakub kõhukinnitust 7-10 € ringis, kuid selleks peab kõvasti aega ja kannatust varuma, sest näljaseid festivalihunte maandub seal Weekendi ajal hordide viisi.

Eel- ja järelpeod

Kel festivalumelust väheks jääb, saab minna ka ametlikele järelpidudele, kus DJ-pultide taha astuvad näiteks Don Diablo, The Second Level, Valentino Khan, G.T.A, Macky Gee, Futuristik, Sven Arusoo, Kert Klaus ja paljud-paljud teised.

Ametlikud järelpeod toimuvad taaskord Club Sunsetist. Vastavalt õhtule saab afteka tavapileti eelmüügist 12, ent tõeline peoloom võib endale 30 euro eest soetada ka kolme õhtu passi. Super-VIP passi omanik saab sama tasuta sisse sama päeva järelpeol, kui Super-VIP pilet on ostetud.

Baltikumi suurim festival Weekend Festival Baltic toimub 3.-5. augustini Pärnu rannas. Lisaks astuvad üritusel üles Alesso, Alan Walker, Armin van Buuren, Bebe Rexha, Brennan Heart, Cheat Codes, Clean Bandit, Kungs, Macky Gee, Martin Garrix, Sub Focus, The Chainsmokers, Tungevaag & Raaban jpt. Rohkem lisainfot leiab festivali koduleheküljelt www.weekendbaltic.com.