"The Shape of Water" põhineb Guillermo del Toro ja Vanessa Taylori stsenaariumil ning see ei tohiks olla seotud ühegi varasema materjaliga, aga Mehhiko režissööri fännid ja Mike Mignola "Hellboy" koomiksite austajad teavad väga hästi, et põrgust pärit kangelase koomiksites ja mõlemas "Hellboy" filmis esines ka telepaatiliste võimetega amfiibinimene Abe Sapien, kelle ajalugu ulatub lausa Victoria-ajastu Inglismaale.

USA kinodes juba etsembris linastuv tumma naise ja saladusliku amfiibinimese armastuslugu pole vähemalt ametlike allikate sõnul "Hellboy" filmidega seotud, aga nende kahe "koletise" sarnasus ei saa olla ainult kokkusattumus, sest Guillermo del Toro ei tee kunagi midagi juhuslikku.

Guillermo del Toro on üks Hollywoodi nõutuimaid režissööre, kelle suured plaanid kipuvad alatihti ajagraafiku tõttu ära langema, mistõttu võib tema nime nii produtsendi või stsenaristi rollis näha paljude suuremate filmide juures, mille hulka mahuvad ka õudusfilmid ja animatsioonid. Tema pidi esialgu lavastama "Kääbiku" triloogia, enne kui Peter Jackson taaskord ohjad haaras. Ta oli ka ambitsioonika DC superkangelasefilmi "Justice League Dark" režissöörina kirjas, kuid korduvad edasilükkumised sundisid režissööri filmist loobuma. Ta tegeles aastaid H.P. Lovecrafti maailmakuulsa novelli "Hullumeelsuse mägedes" ("At The Mountains Of Madness") filmiversiooni loomisega, aga seegi jäi tegemata.

"The Shape of Water" on film mida Guillermo del Toro lavastas järgmisel aastal linastuva "Vaikse ookeani võitluse" ("Pacific Rim") järje asemel.

Tuleviku suhtes on välja kuulutatud, et ta lavastab ka "Pinocchio" animatsiooni, kuid sellest pole pikka aega midagi kuulda olnud, mis omakorda võib tähendada, et režissöör astub lavastajatoolilt jälle maha, võtab enda peale stsenaristi ja produtsendi rolli ning ise jätkab samal ajal millegi originaalse ja talle südamelähedase loomisega, nagu seda on olnud peaaegu kõik tema filmid.

"The Shape of Water" linastub Eesti kinodes 23. veebruaril.

Verisem treiler: