On üks salapärane saar kaugel jäisel Põhjamaal — kohas, kus päike iialgi silmapiiri taha ei kao. 30 aastat tagasi arvasid bändi loojad, et just seal asub maailma ots ja äär. Sellest ajast peale oleme olnud teel. Üheskoos. Inimvõimete piirile — Ultima Thulesse. Sel suvel on kohalejõudmine lähemal kui eales varem, sest Sibul, Vaigla, Rull, Põder ja Vilpuu on väge täis.

Tõnis Mägi sõnul on Ultima Thule parim rock-bänd, kes Eestis eales tegutsenud. “Eesti parim kitarrist, parim bassimängia, parim trummar. Sellise koosseisuga ei ole lihtne nii pikalt koos muusikat teha. Riho Sibul on mu parimaid sõpru,” ütles Mägi. Muusik lisas, et väga oluline roll bändi loomingus on tekstidel. “Tekstid, tekstid, tekstid. Thulel on nad alati mitmedimensioonilised,” ütles Mägi.

Kontsertidel solistina üles astuva Vaiko Epliku arvates on tegemist laulupeo kõrval selle aasta ühe tähtsaima üritusega. “Olen tõsiselt elevil ja arvan, et tuleb väga uhke show,” ütles Eplik.

Eplik kinnitas, et Ultima Thule on olnud üks tema muusikalistest eeskujudest. “Lemmikuid võib olla sadu, kuid eeskujusid saab lugeda ühe käe näppudel. Thule on minu jaoks üks neist,” lisas Eplik.

Järgmiste kontsertide toimumiskohad:
N. 20.07 Pärnu Vallikäär
L. 22.07 Rakvere Laululava
P. 23.07 Kõltsu mõis
K. 26.07 Tartu Laululava

Algus kõikjal kell 21:00. Väravad 19:30.