5. Niki - Äike Päike

"Reporteri" ilmatüdrukute panus Eesti muusikamaastikule on olnud kaheldava väärtusega punnitused, mis kubisevad õõvastavalt lihtsakoelistest sõnadest ja rahavalikult kergest biidist. Üks kõige kohutavamaid tragöödiaid tuli eestlastel üle elada kümme aastat tagasi, kui raadiojaamad ja rohkest longerost niisutatud rannapeod tiksusid Niki päikesehümni taktis terve suve.

Laulu refräänis peitub siiski ka hariduslik element, nimelt saab selle abil lasteaialastele parasvöötmes selgelt eristuvaid aastaaegu õpetada.

Äike, päike - suvi ja kaunid ilmad
Äike, päike - sügis ja talvekülmad
Äike, päike - kevad nii soe ja ilus
Äike, päike - korraga koos on sinus


4. Lauris Reiniks - Ma jooksen

Väikeste riikide popstaaridel on rahaga tihti kitsas käes, toodad küll metsikult head muusikat, aga publikut lihtsalt ei jagu. Läti estraadikunstnikul Lauris Reiniksil nupp nokkis ja ta laulis oma hittloo "Ma jooksen" sisse kaheksas erinevas keeles. Tekib küsimus, et miks meie muusikud nii nutikad ei ole? Laulu sõnum jääb kahjuks segaseks, veider mees jookseb mingi naise poole, too aga tantsib tee peal, kuigi peaks hoopis lahkuma.

Ja ma jooksen, jooksen veel,
et sind näha veel lahkumise eel jõuaks teel.
Kuid sa tantsi, tantsi veel,
kuni olen teel, veidi maad on eel,
siis su ees
seisab mees,
veider mees sinu ees...


3. Shanon - NaNaNaNaNa

Pop-rokk kooslus ja põhjus, miks keskealised naised reede õhtul kohalikku kõrtsu sammuvad, Shanon on astunud kogu oma kaheksa jalaga süldivaguni peale. Tihti vaevab inimesi probleem, et tahaks nagu kaasa laulda, aga sõnu ei tea. Instrumentaalvokaalansambel leidis probleemile hea lahenduse, refräänis kõlab "na na na na na". Klassikaline viie "na" kombinatsioon on jõukohane igas staadiumis suvehärjale.

Teadmata on see
Kuskohas kohtusime
Mis põhjusel kodutee oli ühine
Ja kas me...

NaNaNaNaNa...


2. 42GO - Bemmi kummid

Saksa autotööstuse lipulaeva omavate "osside" mitteametlik hümn "Bemmi kummid" ahistas kuulajaid pea 10 aastat tagasi. Eestlastele omaselt otsekohese lüürikaga muusikapala väljendab noore mehe rõõmu rehvivahetuse üle. Loomulikult kogus laul palju kuulajaid Soomes, sealne rahvas on kurikuulus enda kaheldava väärusega muusikamaitse poolest.

Tulen näitan sulle kuidas peksab piit,
Tulen näitan sulle kes on Ellen Niit,
Tulen näitan sulle kuidas kummid suitsevad,
Tulen näitan sulle kuidas majad kerkivad.
Sussitan Sussitan kummi sinu ees.
Tulen näitan sulle kes on tõeline mees


1. Põhja-Tallinn - Meil on aega veel

Hiphopi kooslus Põhja-Tallinn on säranud kodumaises muusikataevas pea dekaadi. Selle aja vältel on nad välja andnud suurel hulgal muusikat, mida laialdaselt mängitud on. Põhja-Tallinna looming on armas ja viisakas, seda kannatab isegi vanaema seltskonnas kuulata. Bänd on leidnud hea valemi hittide tootmiseks, panevad refrääni laulma lapsed, sest see on ju ääretult armas. Peagi jäävad need meloodiad sinu pähe kinni ja nendest lahti saada on võimatu.

Vahel vaatame taevasse, kas meil on aega veel,
kui ei ole siis seda millegi arvelt laename.
Meil on aega veel, meil on aega veel,
kõigil on aega veel.

Hea lugeja, anna kommentaarides teada, mis on sinu jaoks kõige raskemini talutavad suvehitid!