Diana kõnetreeneri Peter Setteleni tehtud lindistusel räägib Diana ausalt ja avameelselt enda isiklikust elust. Videod on tehtud üheksakümnendate alguses.

Vastuoluline materjal jõuab esimest korda avalikkuse ette selle aasta augustis, kui Briti telekanalis Channel 4 linastub dokumentaalfilm "Diana: tema enese sõnadega".

Film paigutab intervjuud ajaloolisse konteksti ja annab seeläbi nüansirohke portree ühest maailma kuulsaimast naisest.

Lindistused ei olnud kunagi mõeldud avalikuks näitamiseks, nende abil õppis Diana paremini meediaga suhtlema.

Ühtlasi valmistus Diana nende videote abil kurikuulsaks intervjuuks, kus sõnas, et Camilla Parker-Bowles on Charlesi armuke.

"Lindistused näitavad rahulikku ning inimlikku Dianat ja annavad palju informatsiooni printsessi iseloomu, huumorimeele ja šarmi kohta," sõnas telekanali esindaja.

Diana räägib samuti enda armuelust Charlesiga. Printsess sõnas, et mehel puudus selliseks tegevuseks üldiselt tahtmine.

"Kord kolme nädala jooksul umbes. Ma arvasin, et see on mingi muster. Enne abiellumist käis ta samuti enda daami juures kord kolmes nädalas," sõnas Diana videos.

Walesi printsess sõnas, et käis kuninganna juures Charlesist rääkimas. "Ma käisin kõige tähtsama daami juures ja nutsin. Küsisin temalt, et mida ma Charlesiga teen. Kuninganna vastas, et tema ei tea, Charles on lootusetu," kurtis Diana.

Samuti kirjeldab Diana oma pulmapäeva kui "kõige hullemat päeva enda elus" ja kurdab, et ei suuda vastata avalikkuse ootustele.

Spenceri perekond tahtis lindistusi enda kätte saada, kuid pikas kohtuvaidluses jäid nad kaotajaks. Lõpuks tagastati videod Settelenile 2004. aastal.