Pean kiitma stsenaristi ja lavastajat Brian Feed, kelle jaoks on see esimene selline töö, kuid olles varasemalt stsenaristina loonud ka seeria esimesed kaks osa, oli tunda kirge ja tugevat seost "Autode" maailmaga. Animatsioon on tehtud teadlikult ja tugeva ensekriitikaga, tempo on sujuv ning kõik tegelased on endale omaselt eristuvad ja omanäolised.

"Autod 3"

Esimesest osast on nüüdseks juba üksteist aastat möödas (jah, juba üksteist), seega Pikne McQueen hakkab vanaks jääma. Nooremad ja uuemad mudelid tulevad peale, kes teevad sama asja kiiremini, täpsemalt ja paremini, pannes loo kangelase valiku ette - kas minna pensionile või jätkata treenimisega ja edasi arendamisega. Samal ajal kui McQueen kaalub tuleviku üle ja tema kolleegid vaikselt erru lähevad, ehitavad sponsorid tema jaoks tehniliselt kõige uuema treenimiskeskuse. Seal on simulaatorid, trenažöörid ja visrtuaalreaalsus, mille eesmärgiks on Pikne McQueen panna uuesti kiiresti sõitma, et konkureerida noore staariga Jackson Storm. Treenimise jooksul saab Pikne McQueen lähedasemaks treeneriga Cruz Ramirez, kes paneb teda oma valikud ümber kaaluma.

Lõbus ja tempokas animatsioon ei erine oluliselt eelmistest, seega seeria fännile soovitan kahe käega. Lapsed kindlasti naudivad nii vanu kui uusi tegelasi, seega panen ennast juba vaimselt valmis, sest poeg hakkab varsti soovima uut "Autod" seeriaga seotud kaupa. Valem on täpselt sama, mis suhteliselt kõikidel Pixari teostel, seega mingeid üllatusi ei esine. Aeg läheb päris kiiresti, jäetakse ruumi ka neljandale osale ja üldse leian, et tegemist on õnnestunud projektiga.

"Autod 3"

Eelnevalt mainisin, et animatsioonis esiletõusev peidetud poliitiline sõnum on ensehävituslik trend, mis Hollywoodist suurel tuhinal läbi lendab. Natukene olen üllatunud, et isegi lastele suunatud teosed ei ole enam püha, sest milleks on noorele lapsele vajalik politiiline vestlus müütilistest soorollidest vasakliberaalses maailmas, millel pole päris eluga suurt mingit pistmist. Täpsemalt teemat ei lahka, kuna rikuksin olulised momendid filmist vaataja jaoks ära, seega jätan selle teema siin lihtsalt pooleli. Kindlasti saab iga inimene aru, millest räägin, kui on ise oma silmaga filmi algusest lõpuni ära vaadatud.

Kokkuvõtteks ütlen, et "Autod 3" on väärt animatsioon, mida on kerge ja lõbus vaadata ning aeg lendab kiiresti. Pisikestest probleemidest on lihtne mööda vaadata ning kuna poliitiline pool on peidetud, siis suur osa inimesi ei pruugi seda isegi enam tänapäevasest inforuumist väsinud silmadega märgata. Plaanis on endale filmi DVD soetada, sest juba tean, kuidas lapsed seda kord päevas küsima hakkavad.