Viimased kaks päeva on Haapsalu erinevates kohtades käinud intensiivsed lavaproovid tänasteks kontsertideks. Briti muusikaikoon Gary Brooker on proovi teinud kodumaistest tippmuusikutest koosneva bändiga, sümfooniaorkestri ja kammerkooriga. Ivo Linna ja Paul Young on ära proovinud, kuidas kõlavad nende hääled duetis, et esitada täna kuulus pala "Senza Una Donna".

Eesti roki-iidolid Ivo Linna ja Tõnis Mägi esinevad koos eesti tippmuusikutest koosneva ansambliga. Kuldsesse koosseisu kuuluvad Raul Vaigla (basskitarrid), Antti Kammiste (klahvpillid, taustavokaal), Aare Põder (klahvpillid), Ain Varts (kitarrid), Andrus Lillepea (trummid) ning taustalauljate võitmatu duo Dagmar Oja ja Kaire Vilgats.

Gary Brookeri kontserdi võimsaimaks lauluks võib osutuda suurhiti "A Whiter Shade of Pale" esitamine. Procol Harumi poolt esmakordselt 1969. aastal esitatud hümni armastusele laulab Brooker lossihoovis sümfooniaorkesti ja Haapsalu kammerkooriga.

Ilm soosib suurt rokipidu, eile väravate avamiseks selgeks läinud taevas püsib ka tänaste ennustuste kohaselt päikselisena ja soojana.