"Perekonnapea“ on film klassikalisest perest: isa rassib päevad otsa tööd, et perele raha teenida, pannes seeläbi kogu oma aja panti ning märkamata seejuures, millised mured või küsimused võivad peres esile kerkida.

Elise (Gretchen Mol) ja Dane (Gerard Butler) elavad ilusat elu: oma elamine, mehel hea töökoht, naine vaatab kodus laste järgi. Dane'i töökoht ajab kogu pere peaaegu hulluks, sest vaba aeg on mehe jaoks piiratud. Ükskõik, mida Dane ka ei teeks, saadab teda kõikjal mobiiltelefon ja peaaegu mitte kunagi pole tal aega laste ja naise jaoks.

Mees ei saa aru arugi, et on midagi valesti teinud, kuni juhtub midagi, mis muudab olukorda: Elise ja Dane´i poeg Ryan (Max Jenkings) haigestub raskelt. Esimesed sümptomid algavad juba kodus ning varsti viiakse väike poiss haiglavoodisse. Pereisa rügab aga tööd endiselt edasi teha ega tahagi probleeme näha. Pidevalt ummikusse jooksvad tööülesanded hakkavad poisi haigestumise tõttu üha rohkem ja rohkem unarusse jääma ning Dane hakkab aru saama, et on käitunud valesti ja püüab oma käitumist parandada.

"Perekonnapea"

"Perekonnapea" on draama, ent pisikeste vahepaladena pikitakse sisse naljakohti, et publik saalis liiga kurvaks ei muutuks. Raskelt haige perepoeg, mures naine ja töönarkomaanist mees muutuvad kiiresti sümpaatseteks suuresti tänu näitlejatele. Lugu kulgeb üsna rahulikult ja otsekoheselt. Tegu on üsna õnnestunud linateosega, mis pakub meeldivat vaheldust ülejäänud kassahittidele.

Mille nimel siis peategelane oma aja töö nimel ära andis? Ehk oli eluaseme peale võetud pangalaen? Pagan seda teab. Mida aga mees kaotas, oli tema pere. Enne peab ikka üks suur pauk ära käima, kui inimene maa peale tagasi tuleb ja reaalsusesse naaseb.

"Perekonnapea"

Huvitav on ka see, et filmis teevad kaasa kahes esimeses "Ämblikmehe" filmis osalenud kurikaelad: Alfred Molina ja Willem Dafoe.

"Perekonnapea" on emotsionaalne draama, kus põrkuvad tunded ja lõõmavad kired. Kui tundub, et midagi enam teha ei jõua, mattud töösse ning ei märkagi enam, mis ümberringi toimub, ajades taga vaid paremat elu ja suuremat raha, siis leia mõned tunnid ja vaata ära mõtlemapanev film, mis äkki laseb asju teises valguses näha.