1.Ole avatud ja uudishimulik
Mida rohkem informatsiooni omandad, seda rohkem õpid ka ennast tundma! Nii kujunevad Sinu hobid ja ka silmaring.

2.Küsi julgesti, eriti siis, kui ei saa päris hästi aru
Kui ei julge klassikaaslaste ees küsida, siis tee seda pärast tunde. Võid kindel olla, et õpetaja aitab Sind ning Su tulemused paranevad.

3. Eesti keele tunnis loe kohustuslikku kirjandust!
Ja mitte ainult kokkuvõtet! Lugemisega arendad väljendusoskust ning silmaringi ja usu, et need raamatud on tegelikult ikka põhjusega "kohustusliku kirjanduse" - nimistus.

4. Võta osa "peale kooli" - tegevustest
Õpilasesindus, koolileht ja korvpallivõistkond ootavad Sind. Pane käed külge ja kui kool juba seljataga, siis mõtled mõnuga tagasi, et milliste asjadega Sa koolis hakkama said! Lisaks saad erinevatest ringidest endale uusi sõpru ning ka tiimitöö ja organiseerimise kogemuse. PS! Pea meeles ka seda, et kes palju teeb, see palju jõuab!

5. Pea lubadustest kinni ja ole sihikindel!
Tee seda, mida lubad, sest kui endale eesmärgi sead ja seda ei täida, siis vead alt ju kõige tähtsamat - ENNAST!

6.Ole sõbralik, hinda teist inimest ja tema aega
Kas oled kuulnud, et öeldakse "Kaks pead on ikka kaks pead?" Just sellepärast tasub alati teistega hästi läbi saada, sest koos on lõbusam ja parem. Kõige olulisemad ja pikaaegsemad sõbrad tulevad ju ikka koolist! Hinda õpetajaid ja oma kaasõpilasi ning kui tunned, et keegi neist on Sulle liiga teinud, siis proovi mõelda end tema olukorda enne kui kellegagi lõplikult tülli lähed.

7. Püstita endale eesmärgid!
Sea eesmärgiks iga päev vähemalt üks uus asi teada saada ja ära unusta seda teadmist järgmiseks päevaks ära. Pea pole prügikast - pead ise valiku tegema, kas kuulad tarkuseteri õpetajalt või klatši pinginaabrilt!

8. Organiseeri
Hoia oma asjad korras, mõtle oma päevakava eelmisel õhtul läbi ning võid kindel olla, et ootamatusi üllatavad Sind kordades vähem. Mida rohkem organiseeritud oled, seda mugavam koolis käia on!

9. Analüüsi ja õpi oma vigadest
Kui saad kontrolltöö tagasi, siis uuri, mida õpetaja parandanud on ning milliseid vigu oled teinud. Isegi kui õpetaja parandusest täpselt aru ei saa, mine küsi. Järgmisel korral Sa seda viga enam ei tee!

10. Naudi
Ära unusta end vahel lõdvaks lasta. "Lebotamine" on igati OK ja kui keegi küsib, mis nädalavahetusel tegid, siis võid julgelt öelda: "lihtsalt passisin!" Seda on ka ju vahel tarvis! Ära õpi üle ning et koolistressist vabaneda, otsi endale hobi ja veeda aega sõprade seltsis!