Disney lahkumine Netflixist tähendab, et kasutajad ei saa vaadata sama kanali vahendusel enam näiteks 2019. aastal valmivaid suurfilme “Lumekuninganna ja igavene talv 2" ("Frozen 2"), "Lelulugu" (“Toy Story 4”) ja samanimelisel animatsioonil põhinevat mängufilmi "Lõvikuningas" ("The Lion King”), kuigi veel pole selge, et kas Disney lahkumine tähendab ainult Walt Disney Picturesi filmide kadumist või ka firmale kuuluvate Marveli ja Lucasfilmi "Star Warsi" teoste eemaldamist. Kahe viimase suhtes käivad veel läbirääkimised, kuid näiteks "Lumekuninganna ja igavene talv 2" jääb kohe kindlasti Netflixi vahendusel tulevikus nägemata.

Alles paar kuud tagasi käisid kuulujutud, et Disney plaanib Netflixi ostmist, kuid need osutusid enamjaolt alusetuks või siis leidis Disney, et neil on parem alustada omaenda ainult USA publikule mõeldud teenuse tutvustamisega.

Netflixi ja Marveli koostöösarjad "Daredevil", "Jessica Jones", "Luke Cage" ja "Iron Fist" ning nüüd ka "Tasujate" stiilis meeskonnaseriaal "The Defenders" ei kao veel kuskile.

Analüütikute hinnangul maksab Netflix Disney'le aastas umbes 200 miljonit dollarit, kuigi see summa polegi nii suur, kui arvestada, et Netflixi 2018. aasta eelarveks on umbes 7 miljardit dollarit.

Kokkuvõttes saabki öelda, et 2019. aastast Disney filme enam Netflixi vahendusel ei näe, kuigi Marveli ja Lucasfilmi linateoste saatus on veel lahtine.

Allikas: Variety