Mart Sander sõnas, et sari on samal ajal humoorikas ja traagiline.

"Ta on ühelt poolt tore ja positiivne, samas ka traagiline. Mulle tundub, et balanss on paigas. Seal on palju musta komöödiat ja groteski. Musta komöödiat on hea lavastada, kuna see säilitab ka traagilise noodi, ükskõik kui palju me ekraanil nende tegelastega koos naerame, tegelikult on see tohutult raske aja ja sündmuste vaatamine kõverpeeglis. Me ikka vaatame seda, kuidas Eesti riik hävitati süstemaatiliselt ära ühe aasta jooksul ja kuidas inimesed sellega leppisid," ütles režissöör intervjuus.

Mart sõnas, et ta on lõpptulemusega väga rahul: "Hästi imelik on öelda, et olen rahul. Tegelikult ma üritan alati olla enda kõige karmim kriitik."

Vaata intervjuud täispikkuses videost!

Autori sõnul ei vihja pealkiri "Litsid" mitte niivõrd armastust müütavatele naistele, kui pigem oma riiki ja rahvast maha müüvatele poliitikutele ning veelgi laiemas plaanis türannidele – Stalinile ja Hitlerile – kes väikerahvastest nagu hooradest üle käisid ning neid aastateks jälgile vaimsele prostitutsioonile sundisid.

Telesari "Litsid" viib vaataja väikesesse Tallinna bordelli, mis elab üle pöördelisi aegu: nõukogude võimu kehtestamine, juuniküüditamine, sakslaste saabumine, sõda. Kõige selle kiuste üritavad kuus noort naist oma elu jätkata, lootes, et "väljaspool" toimuvad sündmused neid ei puuduta.