Leonardo DiCaprio on kehastanud reaalseid isikuid filmides "Aviaator - valguses ja varjus" ("The Aviator", 2004), "Püüa kinni kui suudad" ("Catch Me If You Can", 2002), "This Boy's Life" (1993), "Korvallipäevikud" ("The Basketball Diaries") ja näitlejale ka karjääri esimese Oscari võidu toonud "Mees, kes jäi ellu" ("The Revenant").

Pärast Oscari võitu mitte üheski filmis näitlejana osalenud DiCaprio aitas vahepeal produtseerida klimaamuutustest kõnelevat dokumentaalfilmi "Before the Flood", kuid tundub, et puhkus sai nüüd läbi, sest valmimas on Martin Scorsese "Killers of the Flower Moon", milles mees mängib peaosa ning Itaalia Sherlock Holmesist kõnelev "The Black Hand". Nüüd lisandus filmide hulka veel üks väärikas ja tõenäoliselt tulevikus ka Oscareid ligitõmbav film Leonardo Da Vincist.

Walter Isaacsoni raamatu "Leonardo Da Vinci" ekraniseerimise õiguste üle võitlesid Deadline'i andmetel suurstuudiod Universal ja Paramount nii suurejooneliselt, et oksjoni käigus tõusid summad lausa seitsmekohaliseks. Võitjaks osutus Paramount, mille viimaste filmide hulka kuuluvad näiteks "Transformerid: Viimane rüütel", "Rannavalve", "Hing anumas", "xXx: Käima tõmmatud", "Fences", "Saabumine" ja varsti linastuvad "Häving", "ema!", "Suburbicon", ja "Võimatu missioon 6".

Leonardo Da Vinci filmi produtseerib lisab Paramountile ka DiCaprio ise oma stuudioga Appian Way ning see kõik tundub ainult loogiline, sest näitleja saigi oma nime kuulsa kunstniku ja leiutaja järgi.