1. "Visa hing" ("Die Hard", 1988)

Stseenis, kus John McClane (Bruce Willis) roomab Nakatomi hoone vallutanud terroristidega tulevahetusse sattudes laua alla ning tulistab ühte meest nii, et relv paikneb vasakule kõrvale väga lähedal, kasutati paukpadruneid, aga kuna tegu oli pisikese laua ja eriti valjude padrunitega, siis kaotas Willis kaks kolmandikku vasaku kõrva kuulmisest.

2. "Süriaana" ("Syriana", 2005)

George Clooney vigastas talle parima meeskõrvalosa Oscari toonud filmi ühes stseenis toolilt kukkudes oma selgrood nii tugevalt, et tal hakkas ninast selgroovedelikku välja purskama. Clooney sõnul oli paranemise käigus valu nii võimas, et ta kaalus isegi enesetappu.

3. James Cagney maffiafilmid

Oscarile kandideerinud 1949. aasta "White Heati" ja paljude teiste maffiafilmide staari James Cagney poole tulistati võtetel reaalseid kuule, sest toona ei kasutatud filmides veel miniatuurseid lõhkelaenguid, millega tegelikult kuuliauke tehakse. Et kuuliaugud kätte saada, oli vaja ka päriselt tulistada ning seda tehti võtete käigus.

4. "Jesse James" (1939)

Vesternis "Jesse James" on stseen, kus hobune kukub kaljult üe 21 meetri kõrguselt jõkke.

Reaalsuses vigastaks selline kukkumine hobust väga tõsiselt või lõppeks isegi surmaga, aga see filmitegijaid ei takistanud. Hobusele pandi silmaklapid pähe, et ta ei näeks, kuhu jookseb ning kukutati koos kaskadööriga kaljult alla. Viimane jäi ellu, aga hobune kahjuks mitte.

Videos alates 32:02.

5. "Transformerid" ("Transformers", 2007)

Filmi alguses ründavad decepticonid sõjaväebaasi, misjärel satuvad allesjäänud sõdurid kõrbesse, kus neid jälitab liiva alla peituv Scorponok, kes ühel hetkel hüppab välja ning hakkab sõdureid ründama.

Efektse hetke tabamiseks kasutati liiva sisse peidetud lõhkeaineid, mille lõhkemise järel paiskus liiv kõrgele õhku. Lõhkeained oleks neile lähedale olevatele näitlejatele olnud väga ohtlikud, mistõttu käskis režissöör Michael Bay sõduritel joosta nii nagu oleks elu armas ning tulemuseks olidki reaalselt ehmatust täis näod, sest näitlejad ei teadnud, kuivõrd valjud või ohtlikud hakkavad olema plahvatused.

Videos 0:57.

6. "Titanic" (1997)

Keset võtteid hakkasid 80 "Titanicu" võttemeeskonna liiget nägema hallutsinatsioone, mistõttu lõpetasid paljud ka haiglas. Tuli välja, et keegi oli pannud meeskonnale mõeldud toidulaual olnud merekarbihautise sisse sünteetilist uimastit PCP-d. Süüdlast ei avastatud mitte kunagi.

7. "Palgasõdurid 3" ("The Expendables 3", 2014)

"Palgasõdurid 3" oleks Jason Stathami jaoks jäänud peaaegu viimaseks filmiks. "Palgasõdurite" seeria on tuntud märulistaaride ja hullumeelsete kaskadööritrikkide poolest, Ühe sellise võtte ajal sõitis näitleja suure veoautoga sadamakailt merre, kuigi auto pidi juba enne peatuma. Seda ei juhtunud ning auto põrutas edasi. Õnneks jäi näitleja terveks.

8. "Tänapäeva apokalüpsis" ("Apocalypse Now", 1979)

Ühe parima algusstseeniga Francis Ford Coppola filmi valmimisprotsess oli asjaosaliste jaoks niivõrd košmaarne, et võtetel filmitud kaadritaguse materjali põhjal valmis isegi dokumentaalfilm "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse". Me teame, et peaosaline Martin Sheen jõi ennast purju, oleks peaaegu surma saanud ning üleüldse oli kogu film justkui neetud.

Kõigele lisaks filmiti üles ja jäeti lõplikku versiooni sisse ka kohaliku hõimu, keda kasutati Kurtzi (Marlon Brando) järgijatena, poolt läbi viidud looma ohverdus, Filmitegijate sõnul oleks vesipühvel niikuinii ohverdatud ning nemad lihtsalt jäädvustasid selle. See omakorda tekitas väga palju probleeme, kuid jäeti ikkagi filmi sisse.

Videos 1:57

9. "Harry Potteri" filmid

David Holmes oli kõikide "Harry Potteri" filmide juures peategelast kehastanud Daniel Radcliffe'i kaskadöör. Neist said aastate jooksul ka head sõbrad, kuid viimase osa esimese peatüki "Harry Potter ja surmavägised" filmimise käigus juhtus tragöödia. Holmes harjutas lendamise stseeni, kuid seda tehes lendas ta vastu seina ja murdis kaela. Ta on sellest ajast saadik kaelast altpoolt halvatud. Radcliffe ja Holmes olid enne parimad sõbrad ja on seda praegugi

10. "Võlur Oz" ("The Wizard of Oz", 1939)

Algupärane Plekkmees pidi rollist ära ütlema, sest hingas sisse alumiiniumipõhist grimmi ning see nakatas tema kopsud. Kurja nõia näitleja ja tema kaskadöör said mõlemad viga, kui ühe triki ajal ei käitunud pürotehnika nii nagu vaja. Isegi Toto (koer) murdis võtete ajal käpa.

Allikas: Cracked