Naisterahvas nimega Robin teatas teisipäeval toimunud pressikonverentsil, et Roman Polanski kuritarvitas teda seksuaalselt aastal 1973, kui ta oli kõigest 16-aastane, kirjutab New York Times.

Roman Polnaski tunnistas end 1977. aastal süüdi ebaseaduslikus seksuaalvahekorras toona 13-aastase Samantha Geimeriga, filmimees oli siis 43-aastane. Kokkuleppemenetluse korras veetis ta vanglas 42 päeva, kuid põgenes siis Ameerikast, kartes, et ta pannakse uuesti vangi ja palju pikemaks ajaks. Polanski on viimased 40 aastat olnud Ameerikas tagaotsitav seoses seksuaalvahekorraga alaealisega.

Hetkel elab ta Prantsusmaal ning tal on kodu ka Šveitsis. 2009. aastal, mil Polanski reisis Zürichisse elutööauhinda vastu võtma, arreteerisid teda Šveitsi võimud, kes hoidsid meest paar kuud vangis ning hiljem koduarestis, kaaludes tema Ühendriikide võimudele ülesandmist. Lõpuks otsustasid nad seda siiski mitte teha.

Polanski ohver, praegu keskealine Samantha Geimer on öelnud, et tema Polanski üle kohtumõistmist ei poolda. Tänavu juunis palus Geimer L.A ülemkohtu kohtunikul Scott M. Gordonil kohtusaaga lõpetada, kuid seda pole senini veel tehtud. Värskel pressikonverentsil sõnas uue süüdistusega lagedale tulnud Robin, et uudis juhtumi lõpetamisest ajas teda vihale. "Kõnelen nüüd avalikult, et Samantha ja terve maailm teaksid, et ta polnud ainus alaealine, keda Roman Polanski ahistas," ütles 44 aastat sünget saladust hoidnud Robin.

Aastal 2010 tuli samasuguste väidetega avalikkuse ette ka teine naisterahvas. Charlotte Lewis rääkis toona väljaandele TMZ, et Polanski ahistas teda Pariisis, kui naine oli vaid 16 aastat vana.