Vesi on universaalne – võimlemist ja ujumist soovitatakse pea igas eas ja seisundis inimestele. Alates väikelastest, kellega emad meedikute soovitusel basseini suplema-võimlema lähevad, kuni vanemaealiste inimesteni, kellele sobib hästi rahulik, kuid tõhus vesivõimlemine. Vesi võimaldab treenida erineva koormusega ning on ohutu, kuna põrutamised-kukkumised-haigetsaamised pole lihtsalt võimalikud.

Vesi muudab käegakatsutavaks samad eesmärgid, mille nimel ka kuival maal end liigutatakse. Ujumine ja vesiaeroobika on head südamele ja liigestele, suurendavad jõudu ning annavad hea enesetunde. Vesikeskkonna kasuks räägib asjaolu, et siin on end turvaline liigutada ka erinevate möödunud vigastustega, ülekaalulistel, lapseootel ning varem spordiga vähe kokku puutunud inimestel. Liigutused on aeglasemad ja pehmemad, vesi toetab hästi keha, väldib traumasid ning muudab keha mitmekordselt kergemaks. Hüpped, pöörded ja muud maismaal põrutavad liigutused on vees palju mõnusamad ja tervist-säästvamad.

Samas muudab veetakistus muidu üsna lihtsana tunduva jooksu ning kõndimise hoopis keerukamaks ülesandeks. Koormuse saab vesivõimlemise tunnis kenasti kätte, kasutatakse ka mitmeid erinevaid vahendeid, mis teevad treenimise lõbusamaks ning vaheldusrikkamaks. Vees jääb ära ebameeldiv higistamine ning väsimuski ei kipu kollitama nii kiiresti kui kuival maal.

Mis siis muud kui proovima! Pealegi lubavad õige pea soojenevad mere- ja järveveed basseinis õpitud liigutusi ka ise omal käel suvekuudel iseseisvalt katsetama asuda.