Prints Charles oli see, kes pidi teatama poistele nende ema surmast. Harry ütleb, et hoolimata kibedast lahutusest, murdis Diana surm ka Charlesi südame, vahendab Daily Mail. “Üks raskemaid asju on lapsevanemal oma lastele öelda, et nende teine vanem on surnud,” meenutas prints Harry, kuidas isa pidi neid pärast printsess Diana surma lohutama. “Ta oli aga meie jaoks olemas. Tema oli see, kes alles jäi ja ta andis endast parima, et me oleksime kaitstud ja meie eest kantaks hoolt.”

Harry sõnul ei suutnud ta alguses uudist oma ema surmast uskuda ja sel põhjusel ei alanud ka äkitselt leina. William meenutas, kuidas ta oli hajevil, uimane ja väga segaduses: “Mäletan, et olin täielikult tuim. Sa küsid endalt pidevalt “Miks mina?”. “Mida ma olen teinud?“”

Foto: Vida Press

Noored printsid ülistavad kuninganna Elizabethi, kes pidi pärast Diana surma taluma ootamatut vastukaja. Teatavasti jäi poiste vanaema vahetult pärast minia surma Šotimaal asuvasse Balmorali residentsi ning avalikkus mõistis teda seetõttu hukka. “Arvan, et see oli mu vanaema jaoks üks raskemaid otsuseid tema elus. Ta ei teadnud, kas täita Williami ja Harry vanaema või kuninganna rolli,” lausus William.

Harry meenutas nende naasmist Šotimaalt Londonisse: “Inimesed krahmasid meid ja tirisid meid enda embusesse. Ma ei süüdista selles kedagi, loomulikult mitte. Need hetked olid aga üpris šokeerivad. Inimesed karjusid, inimesed nutsid, inimeste käed märjad pisaratest, mida nad enne minu käe surumist oma näolt olid pühkinud.” Willami sõnul oli ema kirstu järel kõndimine üks raskemaid asju, mida ta kunagi on pidanud tegema. “Mäletan, et peitsin end põhimõtteliselt oma tuka taha ja hoidsin oma pead all.”

Vastvalminud dokumentaal tähistab Diana surma 20. aastapäeva ja võtab luubi alla nädala enne printsessi matuseid. Teiste seas saavad filmis sõna endine peaminister Tony Blair, kuningliku perekonna vanimad lähikondlased ja Diana perekond.