Oktoobris 2016 rõõmustasid Eesti esimese naiskorportasiooni Filiae Patriae liikmed, sest esimeseks Eesti Vabariigi naispresidendiks valiti seltsi vilistlane Kersti Kaljulaid.

Täna südapäeval võõrustas president Kaljulaid Kadrioru lossis korporatsiooni Filiae Patriae liikmeid. „Kohtume aeg-ajalt organisatsiooni vilistlastega sideme hoidmise ning silmaringi avardamise nimel. Tegime säärase ettepaneku ka Kerstile, kes meid kolmeks tunniks külla palus. Külaskäigu ajal vestlesime ja laulsime, nagu korporantidel tavaks. Koosviibimine oli tore,“ kommenteeris Delfile korporatsiooni Filiae Patriae liige Kaidi Kolsar.

Sel nädalal võõrustas president Kadrioru lossis ka oma klassikaaslasi, kuna 25. juunil täitus täpselt 30 aastat sellest, kui Kersti Kaljulaid ja tema 31 klassikaaslast said Tallinna 44. keskkooli (praegune Mustamäe gümnaasium — toim.) lõpuaktusel näppu lõputunnistuse. Möödunud pühapäeval aga olid Kadrioru roosiaias taasiseseisvumispäeva külalisteks Eesti kultuuritegelased.

Filiae Patriae korporatsioon võtab liikmeks Eesti kõrgkoolides õppivaid naisi, kes on eesti soost või räägivad eesti keelt.

Tegevkonvendis on praegu umbes 90 liiget. Eesti vilistlaskogusse kuulub üle 300 naise. Teiste seas kuuluvad korporatsiooni ka Evelin Ilves, Maris Jesse, Ülle Madise, Kadi Tarand, Kartin Laar, Triinu Ossinovski, Katri Raik, Julia Laffranque jpt.