Viaplay Eesti turundus- ja kommunikatsioonijuhi Tanel Taali sõnul toimub uue kodumaise põnevussarja tegevus Tallinna äärelinnas Meriväljal 1990ndate aastate teises pooles. “80ndate lõpul avastati siin mõistatuslik maa-alune objekt, mida uurisid ülisalastatult nõukogude sõjaväelased,” meenutas Taal. “Nõukogude väed lahkusid Eestist, kuid rahvasuus jäi ringlema jutt, et maa seest kaevati välja tõeline UFO. Mõistatuslikult kadus samal ajal jäljetult kohalik elanik, viiuldaja Georg Sinisaar, kelle saatuse kohta ei ole mitte midagi teada.”

Müstilises põnevussarjas saabub Meriväljale tööle nooruke tütarlaps Karin, et hakata hooldama ratastooli aheldatud kõnevõimetut meest, kuid ootamatult selgub, et Karinil on täita hoopis teistsugune ülesanne. Käivitub põnev ja müstiline sündmuste ahel, et lahendada Merivälja mõistatus, mille niidid viivad paljude inimeste varjumaailmadesse ning saladusliku maavälise objekti tegeliku olemuseni.

Kodumaises põnevusseriaalis löövad kaasa Eesti tippnäitlejad ja uued tõusvad tähed – Merle Palmiste, Argo Aadli, Andrus Vaarik, Olav Osolin, Tarvo Krall, Maria Avdjushko, Lauli Otsar, Andres Lepik ja paljud teised. Sarja stsenarist on apteeker Melchiori keskaegsete krimiromaanide autor Indrek Hargla ning režissöör Triin Ruumet, keda vaatajad teavad filmi "Päevad, mis ajasid segadusse" režissöörina. "Merivälja" teeb eriliseks ka spetsiaalselt sarja jaoks kirjutatud muusika, mille on loonud noor talent Taavi Aavik.