Kui näiteks Leonardo DiCaprio teenis 2015. aasta "Mees, kes jäi ellu" ("The Revenant") eest lisaks oma esimesele Oscarile ka 20 mlijoni dollari suuruse palganumbri, siis 1957. aastal olid sellised summad ennekuulmatud.

Veel ennekuulmatum oli miljoni dollari suurune tasu, mille kauples välja näitleja William Holdeni agent sõjafilmi "The Bridge on the River Kwai" (1957) eest. Kaheksale Oscarile kandideerinud ja seitse võitnud film osutus kinokassa poolest väga edukaks: 2.8 miljoniga valminud film teenis tagasi 30 miljonit. Edu aimas ette ka "Sunset Boulevard", "Sabrina", "The Wild Bunch", "Picnic" ja "Network" näitleja agent, kes lasi teha stuudiotega lepingu, mille kohaselt teenis Holden kohe pea 500 000 dollarit ning hiljem sai tema osaks veel 10% filmi kasumist.

Kui aga arvestada ainult otsesest tasu, mis ei tulenenud filmi kassatulust, siis kuulub rekord tegelikult Guinnessi rekordite raamatu järgi hoopis Marlon Brandole, kes teenis miljoni 1962. aasta filmi "Mäss Bountyl" ("Mutiny on the Bounty") eest.

Kui Jennifer Lawrence teenis möödunud aasta ulmefilmi "Reisijad" ("Passengers") samuti 20 miljonit, siis 50ndatel ja 60ndatel polnud filmid veel nii suured ja kassaedukad, et lubada staaridele niivõrd suuri tasusid. William Holden purustas selle rekordi esimesena 1957. aastal, kuid esimesel naisnäitlejal õnnestus sama teha ühe toonases mõistes suure-eelarvelise ja väga problemaatilise produktsiooniga, milleks oli muidugi 1963. aasta "Kleopatra" ning näitlejaks legendaarne Elizabeth Taylor.

Elizabeth Taylori ja Richard Burtoni "Kleopatra" kujunes 1963. aastal üheks enimteenivaks filmiks, kuid ei jõudnud ikka kasumisse. Ometi kujunes filmist esimene ja ainus näide olukorrast, kus aasta enimteeniv film jäi kahjumisse. Filmi eelarve tõusis esialgsest 2 miljonist 31 miljonini ning oleks peaaegu 20th Century Foxi pankrotti ajanud. Seda suuresti põhjusel, et väga keerulised ajastutruud võttepaigad ehitati Londonis valmis, kuid kogu meeskond pidi need samad võttepaigad uuesti ehitama Roomas, kui produktsioon oli sunnitud võttekohti vahetama.

Taylori leping nägi ette naisnäitlejate jaoks rekordilist 1 miljoni dollari suurust tasu, kuid tänu filmi painanud legendaarsetele probleemidele, võtteperioodi pikenemisele ja näitleja terviseprobleemidele teenis ta lõpuks kokku hoopis 7 miljonit dollarit.

Nüüd siis teame, et kui keegi küsib, kes olid maailma esimesed näitlejad, kellele maksti rolli eest miljon dollarit, siis on vastuseks alati William Holden (või äärmisel juhul Brando) ja Elizabeth Taylor.