Kahjuks peab nentima, et see on üks nendest filmidest, kus soovid poole kinoseansi pealt lahkuda. Omapärane lugu võinuks olla tempokam ja ulmelisem ning filmi ei päästa ka Noomi Rapace ("Prometheus", "Lohetätoveeringuga tüdruk"), kes sai ideaalse võimaluse kehastada seitset tegelast korraga. Tema näitlemise osas nuriseda ei saa, aga filmi sisu ise on kohati jube veniv. Idee ise on paljulubav, kuid kukub kiirelt kokku – seitsme õe ulmeline lugu on filmi esimeses pooles igav ning paneb lausa kannatuse proovile.

"Seitse õde"

Kardan, et see on üks neist filmidest, mille ajal jalutavad inimesed saalist lihtsalt välja, hoolimata filmi lõpust, mis samuti üsna mõttetuks kujunes, sest imiteeris juba nähtud filme ("Labürindijooksja", "Näljamängud", "Andja"). Siia tulnuks juurde pookida tulnukate, ennustamise või maailma lõpu teematikat ja saanuks thea palju huvitavama filmi. Seitse õde võinuksid olla hoopis teise, mõne keelatud planeedi asukad jne. Ulmefilmi puhul on kõik stsenaariumid lubatud, aga antud juhul ei kasutatud neid kõiki ära. Ootused ja lootused näha väga originaalset filmi purunesid üsna kiiresti, kuigi esmamulje oli siiski positiivne ja algselt polnud plaanis filmi väga negatiivselt kajastada.

Saan aru, miks on film alla 14-aastastele keelatud. Sisaldab see ju küllaltki palju realistlikku verist vägivalda, kuigi salamisi lootsin, et ehk tuleb veel midagi muud mängu – õdedel võinuks ju olla mingid erivõimedki (või vähemalt ühel neist, kes saanuks teisi ohu korral aidata), sest filmi poster tundus huvitav ja andis lootust rohkemaks. Kohati pakuti küll viisakas koguses märulit, ent vahepeal tuli jälle kannatada ja mõelda – millal see juba läbi saab? Noomi Rapace suutis seitsme identse õe rollid ägedaks muuta, ent sellest jäi kõvasti väheks et film oleks nauditav. Ka filmis kaasa teinud William Dafoe ja Glenn Close ei suutnud teha imet ja filmi vaadatavaks muuta. Viimane oli rollis kuidagi väsinud ja tundus nagu teekski seda vaid raha pärast.

"Seitse õde"

Kui oled vaadanud väga erinevaid ulmepõnevikke, siis "Seitsme õe saladus" ei paku midagi originaalset. Ainus päästev osis tuleneski Noomi Rapace näitlejatööst, mida oli huvitav jälgida, kuigi vahepeal tundus nagu reklaamiti naistele suunatud ilutooteid ja uusi stiile, mida tutvustati Noomi peal uute moeröögatustena.

"Seitsme õe saladus" pidanuks idee kohaselt olema originaalne, ent uimased vahepalad, millest vaataja kergelt väsib ja tempokamate kohtade jooksul korduv „eepiline“ muusika rikuvad seda päris palju. Üks vahva keerdkäik siin siiski on ja see puudutab õdede nimesid – selle jätan iga vaataja enda üllatuseks, aga mainin nii palju, et Karen Settman on vaid ühe peategelase identiteet...

Kas oli vajalik Noomi Rapace "dubleerimine", ehkki nüüd sai ta seitsme veel halvema filmi asemel mängida ainult ühes, mis tõenäoliselt oma raha tagasi ei teeni, kuigi nö "money shot" kohti ikka jagus: plahvatused, tagaajamised ja üsnagi verised kaklusstseenid ja üks stseen, mis meenutas kangesti "Matrixi" triloogia teist osa, aga kuna filmi pikkus on meeletu, ununesid need kiirelt ja kõik vajus jälle kiiresti kokku. Siit saanuks kogu filmimaterjali arvestades kokku lõigata piisavalt lühikese ulmemäruli, kuid meieni jõudis hoopis venitatud ja kohati väga igav teos, mille ulmelise sisu võlu kadus üsna kiiresti.

"Seitse õde"

Jään ootama Noomi Rapace põnevamaid filme, loodetavasti neid saab olema, sest näitleja ise on hea. "Seitsme õe saladuse" sisu oleks olnud hoopis põnevam, kui filmi sisu oleks jutustatud tagurpidi....

See film tekitas minus väga vastakaid tundeid, isegi vastikust. Selle asemel tasuks vaadata hoopis Justin Timberlake´i ulmefilmi "Laenatud aeg" ("In Time"), mis on kordades parem.