Mike Elk avaldas augusti lõpus oma Twitteris lõigu raamatust "Dunkirk: The History Behind the Major Motion Picture", kust saab välja lugeda, et "Dunkirki" laevade üles ehitamisel kasutati pisikuritegude eest kinni istuvate noorte jõudu.

17. septembrini toimuval Toronto filmifestivalil mainis režissöör Nolan, et filmis ei kasutatud kordagi rohelist ekraani, mis tähendab, et pommiplahvatuste ja laevade loomiseks ei kasutatud arvutiefekte.

See omakorda tähendas, et asjaosalised pidid kõik reaalselt üles ehitama, mis vähemalt Twitteris jagatud pildil oleva lõigu põhjal vajas suurt tööjõudu ning üks lahendus oligi hoida raha kokku ja kasutada vangla oma.

Kummaline on aga võtetel dekoratsioonide eest vastutanud Gary Fettise märkus, et produtsendid ei pruukinud raha sellisel viisil kokku hoidmisest isegi teada, mis omakorda tähendab, et ka Nolan, kes tahtis algul filmi üldse stsenaariumita teha, ei pruukinud ka asjast teadlik olla.

Vanglas oma aega istuvate inimeste kasutamine pole tegelikult halb, aga tavaliselt on selle eesmärk hariduslik ja arendav, aga kas 1940. aastast pärit laevade ehitamine läheb sinna hulka, on juba omaette küsimus.