2014. aasta parimate filmide sekka nimetatud ning Oscarite jagamisel visuaalefektide kategoorias võitnud "Ex Machina" stsenaristi ja režissööri Alex Garlandi (kirjutas ka "Dreddi", "Never Let Me Go", videomängu "Enslaved: Odyssey to the West" ja Danny Boyle'i "28 Days Later", "Sunshine", "The Beach") uueks projektiks on Jeff VanderMeeri sürrealistliku ulmeromaani "Häving" ("Annihilation") ekraniseering.

Alex Garland teeb taas koostööd "Ex Machina" kinodesse toonud produtsent Scott Rudiniga ja filmis enigmaatilist teadlast kehastanud Oscar Isaaciga ("Star Wars: Jõud tärkab"). Teiste näitlejate hulka kuuluvad Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh Jennifer, Tessa Thompson ja Gina Rodriguez.

Romaaniseeria autoril õnnestus juba filmi esialgset versiooni näha ning tema sõnul on film romaanist isegi sürreaalsem ning raamatust hoopis erinevam lõpp selline, millest räägitakse veel aastaid

"Võin öelda, et film saab olema hämmastav, sürreaalne, uskumatult kaunis ja õudne", ütles VanderMeer.

Filmi linastusaeg on Eestis veel kahtluse all, sest Paramount Pictures laseb filmi USA kinodesse valla 23. veebruaril, kuid ülejäänud maailm näeb seda hoopis Netflixi vahendusel.