"Vanemuise suure maja remondi planeerimine sai alguse paarkümmend aastat tagasi, kui oli selge, et olemasolev, 1967. aastal valminud tehnika on amortiseerunud. Esimesed eskiisid lava vahetuseks tehti juba 1990-ndate esimesel poolel," märkis Vanemuise teatrijuht Toomas Peterson teatri kodulehel ilmunud teates.

Kõige põhjalikumad muutused toimusid teatrilavaga. 2016. aasta suvel vahetus kõik, mis jäi lavapinnast kõrgemale – tugevdati talad, vahetati nöörpööning, enam kui 50 stanget ja töörõdud külgedel, lisati 12 punkttõstukit ja lift. Väga oluliselt muutus lavajuhtimissüsteem, see sai eelprogrammeeritavaks ja arvuti teel juhitavaks.

2017. aasta suvel uuenes kõik, mis jäi lavapinnast allapoole – vahetati pöördlava koos tõstukite ja vajukitega, sellele valati uus alus, uuendati orkestri tõstukid, heli-, video- ja kommunikatsioonisüsteemid.

2017. aastal värskendati ka suure maja publikuala, mida polnud põhjalikult remonditud 1967. aasta avamisest saati.

Vanemuise teatri lavatehnika ja publikuala renoveerimine läks maksma 12 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Remonti finantseeris täies ulatuses Eesti riik.