Bändi tegevusele panid alguse kaks toonast klassikalise muusika õpilast – Florian Schneider ja Ralf Hütter. Esimesed kaks albumit, Kraftwerk (1970) ja Kraftwerk 2 (1972) koosnevad peamiselt muusikalisest improvisatsioonidest klassikaliste pillidega (kitarr, bass, trummid, orel, viiul). Kolmas album Ralf und Florian (1973) on kõlapildilt sarnasem tänaseks klassikaliseks saanud Kraftwerki saundile.

Rahvusvahelise läbimurde tõi aga bändi neljas kauamängiv Autobahn (1974). Duo investeeris rohkem nii uude stuudiotehnikasse kui ka albumi esitlustuuri. Plaat kõlab elektroonilisemalt kui bändi varasem looming ning oma uudse lähenemisega võitis Kraftwerk juurde palju toetajaid ja fänne.

Tänaseks päevaks on bänd andnud välja kümme albumit, võitnud mitmeid mainekaid muusikaauhindu, sealhulgas ka kaks Grammyt. Kraftwerki live-kontserdid on tõeliselt muljetavaldavad vaatemängud, kus avaldub inimese ja roboti sünergia ning pööratakse tähelepanu ka kõige väiksematele detailidele. Visuaalsed 3D efektid (mille tarbeks jagatakse publikule kohapeal tasuta 3D prillid) täiustavad elektroonilise muusika poolt saadetud rännakut ideaalselt.

Kraftwerk 3D kontsert toimub Tallinnas, Saku Suurhallis 17. veebruaril.