Erik (20) on Pärnumaa Kutsehariduskeskuse vilistlane ning töötab hetkel Pärnu Kalamajaka kohvikus peakokana. Erikul on väga hea rahvusvaheliste võistluste kogemus, näiteks mullu esindas ta Eestit ka üle-euroopalistel kutsemeistrivõistlustel EuroSkills. Küsisime Erikult viis kiirküsimust, tema vastused on teie ees.

Kelleks tahtsid väiksena saada?

Kui olin väike, siis kõik teised poisid mängisid autodega, mina aga pottide-pannidega. Olen lapsest peale tahtnud süüa teha. Kuna mul oli lapsena võimalus vanaemaga tööl kaasas käia, siis nägin ka teeninduse telgitaguseid ja see pakkus mulle suurt huvi.

Millist elavat inimest kõige rohkem imetled?

Ma ei ole seadnud endale iidolit, sest leian, et kõigilt midagi õppida. Seetõttu soovin tundma õppida paljusid inimesi.

Mis on Su lemmiktegevus?

Minu lemmiktegevus on küpsetamine – koogid ja tordid on alati minu nõrkuseks olnud.

Kui Sa oleksid enda eriala tööriist/töövahend, siis milline?

Kui oleksin oma eriala tööriist, siis kindlasti veinikorgitser – asendamatu teenindaja abivahend.

Kuidas valmistud pingeks ja väljakutseks vahetult enne võistlusalale astumist?

Pinge ja stress, mis võistlustega kaasneb, on suur. Et sellega toime tulla, olen andnud endast võimalikult palju, et harida end erialase kirjandusega. Teadvustan endale võistluse olulisust ning pühendan aega endale, et enne võistlusi saaks vähegi lõõgastuda.

Kui kandideeriksid tänavustel kohalikel omavalitsuste valimistel, siis milline oleks Sinu valimislubadus?

Kuigi olen endale lubanud, et kunagi poliitikasse ei lähe, siis ma usun et minu valimislubadus oleks Kvaliteet kogu Eestile– hakkame väärtustama oskuspaberitega inimeste vajalikkust. Leian, et töökohale kandideerides peaks nõutav olema vastava eriala kutsetunnistus.