2014. aasta draama "Elujanu" ("Dallas Buyers Club", 2013) oma näitlejakarjääri esimesele Oscarile kandideerinud ja selle ka parima kõrvalosa eest võitnud Jared Leto polnud tegelikult esimene valik kehastamaks Hugh Hefnerit tema eluloofilmis, vaid selleks oli hoopis Hefnerilt endalt heakskiidu saanud Robert Downey Jr, kuid sellest ei tulnud midagi välja.

Nüüd on plaanis taas töös ning seekord jõutakse ka filmimiseni. Hefneri eluloofilmi režissöör hakkab olema kahe hea filmi ("The Family Man", "Punane draakon") ja paljude halbade filmide (näiteks "X-Mehed: Viimane vastuhakk") poolest tuntud Brett Ratner, kes on üritanud pea kümme aastat Playboy ajakirja loojast filmi teha. Nüüd, kus Hefnerit enam meie hulgas pole ja filmi vastu tekkis kohe ka kõrgendatud huvi, haaras Ratner olukorrast kinni, et filmi lõpuks valmis teha.

See pole ainuke töös olev Hefneri elul põhinev film. 2012. aastal oli stsenarist Peter Morganil ("The Queen", "The Crown", "Frost/Nixon") plaanis teha samuti eluloofilm, aga sellest projektist pole enam kaua midagi kuulda olnud. See võib tekitada olukorra (ja see poleks esimene kord), kui ühe ja sama isiku elu põhjal valmib samal ajal mitu filmi.

Hefnerit on kujutatud mitmetes dokumentaalfilmides, kuid filmides siiski väga vähe. Hiljuti saime näha teda James Franco kehastuses draamas "Lovelace".

Letot saame varsti näha ka Jaapani maffiast kõnelevas filmis "The Outsider" ning kindlasti veel Jokkeri rollis mitmetes arendusjärgus olevates DC filmides.

Kõige viimaste uudiste kohaselt soovitakse Letot näha ka Disney "Troni" filmiseeria kolmandas filmis, mis esialgu pidi töösse minema juba 2015. aastal, kuid stuudio otsustas viimasel hetkel projekti lõpetada. "Tron 3" peaks olema nö. uusversioon kogu seeriale ning ei tohiks 2010. aasta "Tron: Pärandiga" ("Tron: Legacy") palju seotud olla.