Esimese katsena saatesse pääsemiseks pidid selgeltnägijad sooritama klassikalise ülesande - tuli arvata ära, kes või mis on musta kardina taga. Saate alguses tungis ootamatult katsetele ka tuleproovi teisel hooajal osalenud võimas nõid Washtara.

Saatejuht sõnas, et ta ei tahtnud teda tuleproovi, kuna naine kipub väga palju saatesse sekkuma ja saatejuhti segama.

"Ma tulin võidu järele," sõnas nõid. Kuna teised osalejad ei protesteerinud tema osalemise vastu, siis lubas Liiv naisel katsetel ikkagi osaleda.

Sirmi taga olid kaks eesti rahvariietes mustanahalist inimest. Kõige paremini läks katse nõid Helvel, kes on töötanud varem pedagoogi ja maakonnalehe reporterina. "Prooviabielust" tuntud Helenil läks samuti katse hästi, ta tundis ära, et kardina taga on kaks pruuni ja sarnast asja.

Teiseks põnevaks katseks oli ennekuulmatu ja esmakordselt saates läbi viidud ülesanne. Uued selgeltnägijad kohtuvad kõigepealt Ilona Kaldrega. Ilona ülesandeks on hinnata kandidaadi sobivust saatesse. Naine küsis igalt selgeltnägijalt ühe küsimuse ja tunnetas, kuidas nad reageerivad. Pärast seda oli minupikkune silmside Ilonaga. Teisest ruumist vaatab kogu asja pealt Kirsti Timmer, kes osalejatele salaja kaarte laob.

Kaldre on halastamatu, saates paljud osalejad kiirelt minema, kuna naine ei näe neis valmidust tuleproovis osaleda. Need, kelles Kaldre võimeid nägi saatis ta edasi järgmisesse vooru.

Seal pidid osalejad leidma auto pagasnikusse peidetud inimese. Keerulise ülesande lahendasid õigesti vähesed, kuid paljud suutsid peidetud naise peaaegu üles leida.

Ilonal pole tõsielusarjas osalenud Heleni ees mingeid eelarvamusi. Naiste vahel tekkis kohe väga hea kontakt. "Temas on potentsiaali," ütles Ilona ja saatis Heleni edasi järgmisesse vooru. Pärast pikalt autode vahel tiirutamist ei leidnud siiski tõsielustaar peidetud naist.

Vana nõid Washtara on saatetegijatele tuntud selle poolest, et tal läheb alati kauem aega, kui tegelikult ülesande sooritamiseks ette on nähtud. Võimas nõid leidis esimesel katsel peidetud inimese üles ja avaldas taas kõikidele muljet.

Ligi kuuekümnest saatesse pürgijast jätkab saates lausa 12 inimest.

WASHTARA on kogenud selgeltnägija, kes leiab kadunud autosid ja inimesi ning loeb mõtteid. Enesekindel daam on ka aastaid varem "Selgeltnägijate tuleproovist" osa võtnud ja oli toona üks tugevamatest osalistest, kes langes välja alles finaali eel. Tänavu tahab ta tuleproovi ära võita.

KALLE on endine kaitseväelane, kelle elu muutus igavesti missioon Afganistanis. Sõjas sai ta aru, et peab oma ülejäänud elu pühendama vaimsele arengule. Praegu on Kalle Soomes kristallispetsialist, kes aitab inimesi kristallireiki abil.

MARTIN on aastaid edukalt tegutsenud turvaäris, ta kuulus ka eriturvagruppi, mis 1991. aastal kaitses Toompead. Martin tegeleb võitluskunstidega, kuid samaväärselt välise jõuga arendab ta oma sisemist väge.

Nõid HELVE näeb läbi inimesi ja olukordi ning varjatud info ilmub talle piltidena. Ta on töötanud nii muuseumipedagoogi kui maakonnalehe reporterina. Mida aeg edasi, seda rohkem julgeb ta enda sõnul "kapist välja" tulla ja tegutseda esoteerikavaldkonnas.

ERVIN on endine tuntud Tartu diskor. Praegu teatakse teda kui tervendajat ja bioenergeetikut. Ervin tunnetab asjade ja inimeste energeetikat ning oskab seda mõjutada

Nõid ALISA on Lõuna-Eesti juurtega nõid. Emapoolsed sugulased olid Alisal eestlased, kuid küüditamine ja segased ajad pillutasid tema esivanemaid nii, et Alisa kodukeeleks kujunes vene keel. Alisa on tumeda loomuga, sarkastilise ja terava ütlemisega nõid, kes uurib vanu loitse ja aitab nende abil inimesi.

REMI on ametilt küll müügimees, kuid tema hiilgavad sooritused meie avasaates ei jäta kahtlust, et mees on oma võimalust väärt.

HELEN on tudeng, kes on televaatajale tuntud saadetest "Abielus esimesest silmapilgust" ja "Prooviabielu", kuid juba ammu on ta tundnud tõmmet müstilise maailma poole.

MARI-LIIS on valge nõid, kes suudab mõtestada kõike argist. Endine Kõinastu saarevaht loeb küünlatulest, tuulest, päikesest ja veest välja tähenduslikke endeid ning aitab inimesi.

LIINA õpib Moskva Rahvusvahelises Selgeltnägemise ja Energiateraapia Akadeemia Eesti filiaalis, kus tema õpetajaks on Teresa Mängel. Liina suhtleb teispoolsusega, võitleb energiavampiiridega ja oskab läbi viia maagilisi rituaale.

Nõid ANETE kirg on astroloogia ja taro kaardid. Ta on ennast nii palju arendanud, et julgeb abi pakkuda ka teistele ja tema erialaks on armu- ja rahaprobleemid.

TOOMAS on pealtnäha tavaline Eesti mees, kes kasvatab üksi poega. "Selgeltnägijate tuleproovi" katsetele tuli ta pealtvaatajaks, kuid otsustas viimasel hetkel ka ise osa võtta. Kaks viimast aastat on Toomas näinud endeid ja unenägusid, mis täide lähevad ning ta tahab proovida, milleks võimeline on.