Malaisiasse ei läinud kogu delegatsioon ja seal veedeti ainult 21. septembri õhtu, ent sel ajal jõudis mitu delegatsiooni liiget, sealhulgas ekspeaminister Rõivas, jätta Eesti meestest äärmiselt halva mulje, kirjutas Eesti Päevaleht täna.

Kõige rõlgem vahejuhtum peol oli seotud ühe delegatsiooni meesliikmega, kes ühte peol viibinud naist seksuaalselt ahistas.

"Ta oli juba suudeldes väga agressiivne, juba see oli ebameeldiv, aga see läks edasi. Edasine läks täiesti kontrolli alt välja: ta kiskus mu kleiti üles ja käperdas mind,” rääkis Katrin (nimi toimetusele teada – toim) Eesti Päevalehele.

Taavi Rõivase nõunik Ave Tampere jäi hätta, vastates Publiku küsimusele, kas naist ahistanud mees võis olla riigikogu aseesimees Taavi Rõivas. Nõunik ei kinnitanud ega lükanud väidet tagasi, ei öelnud selgelt ei "ei" ega "jah".

"Me oleme andnud oma kommentaari Eesti Päevalehele, palun edastage küsimused meili teel," sõnas nõunik.

Meili teel edastas Tampere ametliku kommentaari.

"Leppisime kokku, et me ei lähe kaasa ühegi spekulatsiooniga konkreetsete inimeste ja ettevõtete nimede ümber. Austame seda kokkulepet. Taavi Rõivas vabandas delegatsiooni nimel kõigi nende inimeste ees, kes tundsid end halvasti Kuala Lumpuris toimunu pärast."

Kas see tähendab, et ühteviisi on ahistamises süüdi kogu Kuala Lumpuris käinud äridelegatsioon, on esialgu selguseta, nagu ka põhjus, miks endise peaministri nõunik Ave Tampere ei kinnita sõnaselgelt, et ahistaja ei olnud Taavi Rõivas.

Jaga
Kommentaarid