Esialgu vaid Kõrgemäe agentuuri Invidia Agencyga seotud olnud skandaal hargnes järgnevate päevade jooksul aina sügavamalt ja laiemalt lahti. Üsna pea selgus, et veel suurema võrgustiku võtmeisikuks on hoopis Iraani päritoli ärimees Iraj Zand, kes naistele sotsiaalmeedias läheneb, neile kalleid kingitusi teeb ja endaga seksimise eest kuupalka pakub. Kuidas aga on kogu olukorraga seotud Oliver Moosus, keda tuntakse kui armastatud moefotograafi?

Iraj Zandi Facebooki lehel ringi vaadates ilmnes Moosusega üks seos. Zand on Moosuse fototeenuseid kasutanud enda Floridas asuvas kuurortis "Naples Bay Resort", kus Moosus pildistas ennekõike interjööri- ja meeleolufotosid. Mitmed Delfi poole pöördunud tüdrukud, keda on Zandi võrku meelitatud, mainivad ühe osalisena ka Moosust.

Delfiga neljapäeval rääkinud Siiri tõdes, et ehkki I. J. Zandiga suheldes ei puutunud ta Moosusega kokku, siis hiljem fotomodelli tööd tehes sattus ta ka Moosuse kaamera ette.

TV3 uudises sõnas üks anonüümseks jääda soovinud neiu, et kui oli Moosusega pildistamisel, soovitas fotograaf neiul rinnahoidja seljast heita, sest nõnda nägevat kleit seljas parem välja. (Autori märkus: Moefotode puhul ei ole ihupesuta pildistamine kuigivõrd võõras nähtus, seda harrastatakse tihti, et fotodel olevad rõivad hoiaksid paremini või lisab see fotole kunstilist väärtust. Küll aga saab see toimuda alati vaid modelli nõusolekul.)

Küll aga sõnas Siiri Delfile: "Sama mainis ka Moosus mulle, kui mind pildistas. Aga ma ei teadnud tol hetkel Moosuse ja I. J. tutvusestki! Mina ei olnud nõus rinnahoidjat ära võtma."

Oliver Moosus on end Eesti fotomaastikul tõestanud moefotograaf, kelle kaamera eest on läbi käinud kodumaiste staaride absoluutne tipp. Mees on pildistanud nii Neeme Järvit, modellisaate võitjat Kätlin Hallikut, Liis Lemsalut, Juss Haasmat, Metsakutsut, Ksenja Baltat ja paljusid teisi.

Loo ilmumiseni e-kirja ja telefoni teel kättesaamatuks jäänud Moosus kirjutas täna õhtul Publikule, et tal puudub seos kupeldamisega. "Olen nende inimestega teinud fotograafina koostööd ja seeläbi oleme ka tuttavad. Minu sidumine kupeldamisskandaliga selle põhjalt on meelevaldne ja ebaõiglane," leidis Moosus.