1. Kurikuulus O. J. Simpson jäi napilt ilma “Terminaatori” peaosast, sest režissöör James Cameron arvas, et Simpson on liiga meeldiv sellise sünge tegelase kehastamiseks.

2. “Jurassic Parkis” on stseen, milles suhtlevad omavahel kaks dinosaurust. Tegelikult saadi see heli hoopis siis, kui kaks kilpkonna paarituvad.

3. Alfred Hitchcocki “Psühho” esilinastus mustvalgena, sest paljude kriitikute arust oli film liialt verine.

4. Quentin Tarantino “Pulp Fictionis” on stseen, milles tegelane Vincent suskab Mia südamesse adrenaliinisüstla. Tegelikult filmiti see stseen aga hoopis nii, et Vincenti kehastav John Travolta tõstis Mia südame juurest käe koos süstlaga kiirelt õhku ja filmis näidati seda tagurpidi.

5. Klassikalises draamas “Tuulest viidud” on stseen, milles põleb Atlanta linn. See tehti nii, et filmistuudio pani Metro-Goldwyn-Meyer’i ehk MGMi stuudios lihtsalt mõned vanad võttepaigad põlema.

6. Tobe Hooperi lavastatud ja Steven Spielbergi produtseeritud õudusfilmis “Poltergeist” kägistab robotkloun päriselt perepoega Robbie’t. Näitleja nägu hakkas juba lillakaks tõmbuma, kui saadi aru, mis tegelikult toimub.

7. Draama “Hea Will Hunting” stsenaristid on Matt Damon ja Ben Affleck. Nad lisasid filmi esialgsesse käsikirja meelega geistseeni, et näha, kes stsenaariumi päriselt ka läbi loeb, sest paljud stuudiojuhid ei öelnud selle stseeni kohta kummalisel kombel midagi. Toonase Miramax Films juht ja nüüdseks seksuaalse ahistamise ja vägistamiskahtluse tõttu The Weinsteini Company eesotsast eemaldatud Harvey Weinstein luges käsikirja ja küsis kohe, et miks on selline stseen sellises filmis ja et kas selleta ei saaks läbi, sest ei oma filmi sündmustikuga mitte mingit seost.

8. Quentin Tarantino vesternis “Vabastatud Django” on stseen, milles Leonardo DiCaprio lööb raevuhoos klaasi puruks ja tal hakkab käest verd jooksma. Tegelikult oli see õnnetus, aga kuna stseen oli nii hea, siis Tarantino jättis selle filmi.

9. Koht, kus leiab aset samanimelisel videomängul põhineva filmi “Silent Hill” tegevus, on päriselt olemas. See asub Pennsylvania osariigis ja kannab nime Centralia ning on päriselt suures osas hüljatud. Inimesed, kes seal käinud on, räägivad, et see koht on rahutuks tegev ja seal ei ole meeldiv olla. 1980. aastal elas seal natuke rohkem kui 1000 inimest. 1990. aastak oli elanike arv aga 63 ning 2013. aastal elas seal vaid 7 inimest.

Põhjuseks on 1962. aastal alguse saanud piirkonna all asuva kivisöekaevanduse põleng, mis on toonud kaasa maapinna vajumise ning kuna kivisöekihid ikka veel hõõguvad (veel vähemalt 250 aastat) ja osaliselt põlevad, siis paiskub 90 meetri sügavuselt maa seest kogu aeg mürgiseid gaase, mis muudab seal elamise sõna otseses mõttes põrgulikuks.

10. Näitleja Gregory Peck nõustus mängima 1976. aastal linastunud filmis “Oomen” eelkõige isiklike deemonitega võitlemiseks. Nimelt tappis Pecki poeg end veidi enne näitleja prooviesinemist.

11. Daniel Radcliffe’i kaskadöör jäi viimase Harry Potteri sarja osa filmimisel halvatuks. Seetõttu algatas Daniel Radcliffe korjanduse, et maksta kaskadööri kõrghariduse eest.

12. Komöödias “Pohmakas” on stseen, millest Ed Helms’i kehastatud tegelane jääb oma hambast ilma. See hammas puudub näitlejal aga päriselt ja hambaarst eemaldas filmimise ajaks implantaadi.

13. Fantaasiafilmis “Võlur Oz” sai Läänenõida kehastanud näitleja tuleleegi pärast tõsiselt kannatada.

14. “Kõik koerad lähevad taevasse” Anne-Marie osale peale lugenud tüdruk Judith Barsi tapeti enne, kui film linastus. Tapjaks oli tema enda isa.

15. Kui Stanley Kubricku “Kellavärgiga apelsinis” Malcolm McDowellit peatpidi veenõusse kasteti, oli talle filmimise ajaks pandud vee alla toru, mille kaudu ta pidi hingata saama. Kahjuks oli toru umbes ja kõik filmis nähtavad pingutused olukorrast pääseda on tõelised.

16. Õudusfilm "Karje" põhineb osaliselt 1990ndatel Floridas juhtunud veresaunal.

17. Ridley Scotti “Tulnukas” on stseen, milles ühe tegelase rinnast tuleb läbi miski maaväline. Kuna näitlejad ise ka ei teadnud, millega päriselt tegu on ja mis neid stseeni filmimise eel üldse ees ootab, siis saadi lindile nende tõelised õudust täis reaktsioonid.

18. Tony Todd pani endale filmis “Candyman” päris mesilased suhu.

19. Mary Gibbs loeb “Kollide kompanisi” peale Boo nimelisele tegelasele. Gibbs oli sel ajal aga ise paras pisipõnn ja võtterühmal oli temaga parajalt tegemist, et ta paigal püsiks ja oma read ette loeks. Seetõttu lubati tal samal ajal mängida ja ringi liikuda, kui ta teksti luges.

20. Näitleja Joe Pesci hammustas komöödias “Üksinda kodus” ("Home Alone") Kevinit kehastanud Macaulay Culkinit päriselt sõrmest.

21. “ET - sõber kaugelt” ja “Poltergeist” pidid esialgu olema sama film, mille pealkiri oleks olnud “Night Skies”.

22. Will Ferrelli reaktsioonid filmis "Päkapikk" (“Elf") olid kepsnukkudega mängides tõelised. Need üllatasid teda iga kord.

23. Martin Scorsese krimidraamas “Kahe tule vahel” ("The Departed") ähvardas Jack Nicholson Leonardo DiCapriot päris relvaga. See ei olnud stsenaariumis kirjas, aga Nicholsoni arust polnud stseen muidu piisavalt haarav.

Allikas: buzzfeed.com