Telemaja 2. stuudio uus kujundus on loodud nii, et see võimaldaks samast stuudiost anda ühe päeva jooksul eetrisse kaht erinevat saadet - nii "Terevisiooni" kui ka "Ringvaadet". Just see tingimus osutus stuudiokujunduse loojatele parajaks proovikiviks. "Kõige keerulisem oli leida lahendus, kuidas kaks erinevat saadet, mis paiknevad ühes ja samas stuudios, tunduksid televaatajale täiesti erinevad ja seda ilma stuudios saadete sisustust iga päev sisse-välja tõstmata. Ehk tegelikult ei olnud meie tiimi tööks ainult põnevate mustrite ja vormide loomine, vaid kõrgema pilotaažiga insener-tehniliste lahenduste väljatöötamine," ütleb uue stuudio projekti juhtdisainer Karin Alliksaar.

""Terevisiooni" eelmine kujundus rõõmustas vaatajaid kuus aastat, mille jooksul elas see läbi mitu nii-öelda sanitaarremonti. Ideaalis võiks igapäevase saate kujunduse eluiga olla kolm aastat, seega vajas "Terevisioon" hädasti kapitaalremonti. Kuna ka saate sisu ja vorm on ajas muutunud, oli viimane aeg ka vormiga järele tulla," ütleb "Terevisiooni" produtsent ja režissöör Rait-Roland Veskemaa.

""Ringvaate" jaoks ei ole tegu ainult visuaalse uuendusega, vaid ka põhimõttelise muudatusega kogu meeskonna töökorralduses ja ajakasutuses. Nüüdsest oleme oma koduses telemajas tagasi. Meie käsutuses on kordades suurem stuudioruum, aga ka vähemalt samavõrd ambitsioonikas visuaalne lahendus, mille peame värskete ideede ja sisuliste lahendustega täitma. Igal juhul on kogu meeskond elevil ja ootusärev. Uus stuudiokujundus ja värske visuaal annavad saatele kindlasti ka sisulist indu juurde," tunnistab "Ringvaate" produtsent Helen Valkna.

"Meil on väga hea meel, et “Terevisioonil" ja "Ringvaatel” on tänaseks 21. sajandile vastav kaasaegne stuudio - tegemist on ju ometi meie rahvustelevisiooni vaatajate lemmikutega. Kujundused on nooruslikud, särtsakad ning kuigi loomulikult on nendes saadetes kõige suurem osatähtsus sisul, siis nüüd on see saanud endale lõpuks ometi väärilise tausta," lisab Alliksaar ning räägib, et telespetsiifika pakkus tõeliselt suurt väljakutset. "Tavapäraselt tegelen ma pigem kodude ja kontorite kujundamisega, kus on olulised ruumis olles visuaalselt ning füüsiliselt tajutav harmoonia ja funktsionaalsus, siis stuudios pidi kõigepealt arvestama Jumal-kaameraga ehk igal loomisprotsessi hetkel pidime endalt küsima - aga kuidas see läbi kaamera tundub? Ja kaamera viskab vahel nalja ka!"

Värske stuudiokujunduse juhtdisainer on Karin Alliksaar, kaasautoriteks olid Kristel Alliksaar ja Helmi Marie Langsepp ning noored EKA arhitektuuritudengid.

Esimese pilgu uuele stuudiole saab otsesaate vahendusel heita juba esmaspäeval kell 6.55, kui algab "Terevisioon". "Ringvaade" alustab verivärskes stuudios juba esmaspäeva õhtul kell 19.

"Ringvaate" saatejuhid Grete Lõbu ja Marko Reikop uues stuudios