Aastal 2009 moodustasid laulja Theo Hutchcraft ja klahvpillimängija Adam Anderson koosluse nimega Hurts, mis on juba aastaid nautinud tohutut edu üle kogu Euroopa. Nii suure populaarsusega oleks nad ka ideaalsed Suurbritanniat Eurovisionil esindama.

Theo ja Adam on korduvalt rääkinud oma armastusest Eurovisioni vastu ja 2012. aastal palus BBC neil esitada ka nende potentsiaalne võistluslugu, kirjutab Wiwibloggs. "Rääkisime juba kolm aastat tagasi antud intervjuudes, et me oleme huvitatud. Arvasime, et see oleks üpris põnev. Meil olid mõningad ideed, kuid nad valisid Engelbert Humperdincki," seletas Hutchcraft.

Bakuus toimunud võistlusel jäi Engelbert Humperdinck oma looga "Love Will Set You Free" eelviimaseks. Fännide hinnangul oli BBC teinud kohutava vea. Hiljutises intervjuus paljasas Hutchcraft, et hoopis nemad olid viimasel hetkel oma loo siiski tagasi võtnud, sest BBC pakkus välja, et nende pala võiks esitada "mõni vanem legend või tõsielustaar". Muusiku sõnul nad keeldusid sellest, sest see polnud kooskõlas nende algse plaaniga, kuidas Eurovision ära võita.

Hurts pole aga tänase päevani alla andnud. Nad ei ei tahtnud oma loo kohta rohkem detaile paljastada, sest nad loodavad sellega veel ühel päeval siiski Eurovisionile jõuda.