Paljud kuulutuste lehed kubisevad imearmsate tõukassi ja -koerte kuulutustest. Huvitaval kombel müüakse tihti uhkeid loomi vahel lausa kümme korda alla turuhinna. Üks staažikamaid odavate tõukasside pakkujaid paneb kassipoegade müügikuulutusi üles iga paari nädala tagant. Juba kuus aastat müüb Nataliks, Oksanaks ja Kseniaks nimetav naisterahvas odavalt just peamiselt Briti lühikarvalisi kassipoegi.

Tartu naine, Kai, leidis ajalehest Soov kuulutuse, milles müüdi vaid 300 euro eest muidu üle 1000 eurot maksvat kallist briti lühikarvalist tõukassi. Kai andis müüjale 300 eurot sularahas, viis kiisupoja koju, kus kassike vaid paari nädalaga tema käte vahel suri. “Ma ei osanud mõelda, et inimene teebki lihtsalt ära,” seletas Kai, kellele läks kassi eest hoolitsemine koos ostuga maksma umbes 600 eurot, lisaks šokk kogu perekonnale ja palju pisaraid.

Kahjuks alles siis, kui kass oli juba surmas, hakkas Kai internetis kolme erineva nime all äri tegeva naisterahva kohta lähemalt uurima. Tuli välja, et kõik foorumid olid täis rahva halbu kogemusi Oksana ja tema kassiäriga. Need, kes üritasid talle vastu hakata ja seletusi nõuda, said vastu vaid jõhkraid ähvardusi. "Saingi teada, et temaga on väga palju probleeme olnud ja ta on väga ebaviisakas, kui talle vastu hakata," põhjendas Kai, miks ta pole ise rohkem julgenud Oksana poole pöörduda. Ühel “Kuuuurijaga" ühendust võtnud sikul olevat Oksana lubanud näo veriseks lüüa ja juuksed peast välja kiskuda. Kassiklubi Cato president Natalja Rozkova ütles “Kuuurijale”, et Oksana abikaasa Aleksei olevat ähvardanud teda ka maha lüüa. Oksana sõnul on Aleksei Zuiko tapmise eest vangis istunud ja tema sõnu kinnitab ka aastal 2000 Eesti Päevalehes ilmunud artikkel (Loe lähemalt SIIT).

Füüsilise kallaletungi ohvriteks sattusid paraku ka asja uurima läinud “Kuuuurija” meeskond eesotsas Katrin Lustiga. Kai viis “Kuuurija “Oksana ja tema abikaasa Aleksei ukse taha, kuid esimesel katsel ei õnnestunud neil kohtuda. Naastes hiljem koos Harjumaa Veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaarega Erika tänaval asuvasse kassivabrikusse, suutsid nad siiski Oksana tabada, ent vajalikke dokumente ja seletusi polnud tal ette näidata. Kuna Oksana helistas oma jõhkardist abikaasale, hakkas Lustil hirm nii enda kui ka teiste ohutuse pärast ja ta kutsus kohale politsei.

Kuvatõmmis

Zuikod müüvad enda sõnul elujõulisi kassipoegi ja loomade surmas süüdistavad nad hoopis hooletuid inimesi. “Kuigi me alati ütlesime ostjatele millega kassipoegi peab toitma, siis inimesed lihtsalt vale toitmisega lõhuvad kassi maod,” sõnas Aleksei. “Nad ei peata valet toitmist, ega lähe veterinaari juurde ja ootavad kaks-kolm nädalat, kui on juba väga halvasti.”

Samuti eitas paar oma klientide ähvardamist: “Ma räägin kõigiga võrdselt, viisakalt ja püüan mitte solvata. Kui keegi mind solvab, siis ma solvan vastu. Kui keegi ütleb mulle, et ta kaevab mind maa sisse, siis ma vastan samaga. Kui keegi räägib minuga ebaviisakalt, siis ma vastan samuti ebaviisakalt. On olnud juhuseid, et inimesed helistavad ja on minuga ebaviisakad,” seletas Aleksei.

Mida rohkem küsimusi "Kuuurija" ja veterinaaramet esitasid, seda rohkem Oksana ja Aleksei ärritusid. Hoolimata politsei kohalviibimisest, pidasid nad paremaks oma tõelise pale välja näitamist ja seda otse saate operaatori peal. Oksana kraapis oma pikkade küüntega mehe kaela, samal ajal kui tema abikaasa üritas operaatorit näkku lüüa. Jõhker jalahoop tabas aga hoopis kaameramehe põlve, tekitades raske vigastuse. Aleksei hakkas vastu ka teda maha rahustada üritanud politseinikele ning korravalvuritel kulus omajagu jõudu, et mees kinni pidada.

Kuvatõmmis

"Me olime juba ära minemas, aga tegu on tõesti ohtlike inimestega. Nagu politsei oma selja keeras, ründas see mees jalaga kaamerameest. Tahtis kallale tulla nii minule kui ka kaameramehele ja praegu viiakse ära. Tegu on ikkagi potentsiaalselt ohtliku inimesega," oli Lust paanikas. "Kui me ei oleks kutsunud politseid, oleks meil läinud väga halvasti."

"Kuuurija" kaameramees tegi Aleksei Zuiko kohta politseis avalduse.

Kuvatõmmis

Kuvatõmmis
Vaata saadet: