Amy (Mila Kunis) loodab mõnusatele ja hubastele jõuludele, kui ootamatult sajab sisse tema ema Ruth, kes soovib head, ent edasine, mis järgneb, pole midagi ilusat. Kõigi kolme sõbranna emad saabuvad tütardele külla enam vähem ühel ajal, mistõttu saab alguse tõeline vastuhakk, et siiski mitte oma emmede pilli järgi tantsida. Kõik emmed justkui "vihkaksid“ oma tütrekesi, sest ei pea nende otsuseid ja valikuid õigeteks.

Ei tea, kui tark tegu on kinno tuua jõuluteemaline film juba novembri alguses ja kas see peab detsembrikuuni üldse suurel ekraanil vastu, aga samas on ju vahva juba praegu üks jõulufilm lubada, kui ei kannata õiget pühadekuud ära oodata. Sellise jõulutunde loob "Pahad emmed 2" kindlasti. Muidugi tuleb arvestada ülimalt labaste ja roppude naljadega, nii et päris koguperefilm see ikkagi ei ole.

"Pahad emmed 2"

Kõige erksamalt jäävad ehk meelde filmi peategelased ja neid kehastanud näitlejad – Mila Kunis, Kristen Bell ja Kathryn Hahn. Viimane jättis kuidagi eriti kustumatu mulje ja muutis oma kehastatud tegelase paberile jõudnud versioonist lahedamaks. Ka "vanemat põlvkonda“ kehastanud emad olid ägedad – Christine Baranski, Susan Sarandon ja Cheryl Hines. Korraks võisime näha ka pisikeses kõrvalrollis Christine Applegate´i.

Kõik naised esitavad meelelahutuslikud ja kinopublikut rõõmustavad rollid, ent midagi väga erilist "Pahad emmed 2" siiski ei paku. Jõulutemaatika ekraanile toomine teemana oli tark mõte – vähemalt nii saab pühadele kergemalt vastu minna, kuid huumori poolelt midagi täiesti uut ei pakutud. Filmi algus tundus nagu peofilm, keskpaik venis pisut, ehkki lõpupool oli taaskord põnevam ja pakkus ka mitu head emotsionaalsemat hetke, mis lisas tervikule palju juurde ja ei muutnud seda täielikult etteaimatavaks.

Emade-tütarde suhted, segased arusaamad ideaalsetest jõuludest, ülepingutamine ja liigne glamuur võivad muuta ilusad jõulud ühe päevaga segadusepuntraks. Sarnaseid filme on juba tehtud sadu kordi ja ühekordseks vaatamiseks kõlbab "Pahad emmed 2“ kindlasti. Siit ju ei saanudki muud välja pigistada kui järjekordse "This is America!" stiilis labase komöödiafilmi. Küll pingutati, et sisusse tuua ka veidi tõsisemat ja mõistvamat poolt, aga lõpuks unustad selle ikkagi kiirelt ja järele jääb "suvaline komöödiafilm, mille peatselt ka unustad...".

"Pahad emmed 2"

Tõsi, jõulud on emade jaoks rasked – kogu see söögivaaritamine, õigete kingituste välja mõtlemine, kodu kaunistamine võibki päris hulluks ajada. "Pahad emmed 2" võib tekitada üsna vastakaid tundeid – kas me vajame üldse nii ülepaisutatud jõulupühi, lookas laudu ja kingitusi? Võta sa kinni! Vahest võib ju lihtsalt veidi aja maha võtta ja kvaliteetaega veeta oma perega, ilma et keegi järjekordse tüli üles kisuks või totakaid otsuseid teeks. Siin näeme mismoodi asjad võivad võtta hullumeelse pöörde, kui emad ei ole rahul oma laste otsustega ja püüavad igal võimalikul moel oma arvamust peale suruda, arvestamata või küsimata nende tõelisi soove ja mõtteid. Kas lapsed vajavad jõuludeks uut iPhone'i, Xboxi või rõõmustavad nad ka kulunud pesapallikinda või muu sarnase peale?

"Pahad emmed 2" on juba kuskil nähtud naljadega naljafilm, kuid pühade temaatikat arvestades suudab siiski pakkuda kahe tunni jagu piisavalt head meelalahutust. Vaataja väljub saalist vähemalt heatujulisena ja see ongi selliste filmide puhul peamine. Jõuluvana ja kõik muud säravad jõulukaunistused saavad nähtud ning ekraanil möllavad paar tundi maailma kaunimad naised!

Jõulufilmina oli pisut parem eelmisel aastal linastunud "Kontori jõulupidu" ("Office Christmas Party"). Kui "Pahad emmed 2" lõppeb, ärge astuge kohe kinosaalist välja, sest siis saate nautida ka väikest lõbusat tantsu, milles filmis kaasa teinud staarid mõnusalt tantsu löövad!