Endine operaator Patrick McDermott ja Austraalia lauljatar olid koos olnud üheksa aastat, kui 2005. aasta juunis kalastama läinud mees ootamatult kadus. Ükski kahekümnekahest kaasreisijast midagi kahtlast ei märganud ning mees kuulutati kadunuks alles nädal hiljem, kui too perekondlikule koosviibimisele tulemata jäi. Oliva Newton-John viibis tol ajal Austraalias promotuuril ja seetõttu ei taibanud ta oma kallimat varem kadunuks kuulutada. San Pedro rannavalve otsis kogu ranniku läbi, kuid edutult. 2008. aasta novembris otsingud lõpetati ja McDermott kuulutati surnuks.

McDermott arvatakse olevat lavastanud oma surma hiigelsuurte võlgade tõttu, mida oli kogunenud juba 30 000 dollari ringis. Korea päritolu mehel oli tallel teine pass, milles seisis tema sünninimi Patrick Kim ja vahetult enne haihtumist tegi ta oma mõlemad pangakontod säästudest tühjaks.

Eradetektiivid on veendunud, et on 12 aastat jäljetult kadunud mehe viimaks üles leidnud. Juba varasemalt on ringlenud kuulujutud, et McDermott elab ja töötab nüüd Mehhikoss asuvas Sayulita kalurikülas, ent nüüd on meediasse jõudnud ka esimene pildimaterjal. Uudisteagentuur Coleman-Rayner leidis foto möödunud kuul El Palmar del Camaron'i rannas asuvalt teadetetahvlilt. Hinnatud eradetektiiv Charlie Parker usub, et pildil (Vaata fotot SIIT!) on Patrick McDermott ja see kinnitab ka tema ammust teooriat. "Laup on täpselt sama. Silmad väga sarnased ja kõrvad asetsevad peast samal kaugusel. Usun, et see on tema," ütles Parker väljaandele New Idea. Tänasel päeval oleks Patrick 60-aastane ehk umbkaudu sama vana, kui meedias levival fotol olev mees.

Aastate jooksul olevat Olivia Newton-Johni kadunud kallimat nähtud Sayulitas mitmel korral. Kuulduste kohaselt elab ta seal koos oma sakslasest kallimaga. "Räägitakse, et ta oli koos sakslasega. Kõnelesin kohalikega. Tüdruk, kellega ta reisis, kõnelevat saksa aktsendiga," sõnas uurija John Nazarian.

Olivia lähedaste sõnul pakuks tõe välja selgitamine staarile suurt kergendust, sest ta on teadmatuses pidanud elama tervelt 12 aastat: "Olivia saab šoki, kui see asi viimaks lõpule jõuab ja ta saab öelda "Jah, ta on elus". Ta tahab lihtsalt talle andestada ja oma eluga edasi minna."